De gouden tip van Kruiper Tweewielers: de BOVAG leasefiets

Aantrekkelijk alternatief voor woon-werkverkeer binnen de Werkkostenregeling

We leven in een jachtige maatschappij. De druk op het individu om te presteren, wordt eigenlijk steeds groter en hetzelfde kan worden gezegd van het verwachtingspatroon. Op zichzelf is daar niets mis mee, maar we moeten er met z’n allen wel voor waken dat de balans goed blijft. Hoe fijn is het dan om met een (elektrische) fiets van en naar je werk te gaan. Even lekker de kop schoon maken en meteen een beetje werken aan de conditie!

Ongetwijfeld is er allerlei wetenschappelijk bewijs te vinden dat aangeeft dat fietsen een goede uitwerking heeft op zowel lichaam als geest, maar dat hebben we helemaal niet nodig om iemand te overtuigen. Niet voor niets is een aantal jaren geleden op landelijke schaal een Fietsproject van start gegaan. Werkgevers werd het met o.a. belastingvoordeel gemakkelijk gemaakt om een fiets aan te schaffen voor hun medewerkers. Om hiermee te stimuleren dat men vaker de fiets pakt voor het woon-werkverkeer in plaats van de auto.
In eerste instantie was de belangstelling behoorlijk groot – vooral bij overheidsorganen – maar in de loop van de tijd zakte dat helaas weer weg. De landelijke organisatie BOVAG waagt een nieuwe poging met de leasefiets en Kruiper Tweewielers in Raalte is er als dealer als de kippen bij om er in deze regio op in te springen. “Dit is echt bijzonder aantrekkelijk voor ondernemers”, vertelt Caroline Kruiper. “In het kader van de Werkkostenregeling (WKR) mag je max. 1,2 procent van het bruto salaris uitgeven aan faciliteiten voor medewerkers. Vaak wordt er nu alleen gebruik van gemaakt voor de kerstpakketten. Dat is toch jammer?”

Onderhoudsbeurt

Het grote voordeel van lease is dat je voor een vast bedrag de hele leaseperiode kunt terugvallen op onderhoud, reparaties, ENRA fietsverzekering en de 24-uurs hulpdienst. “Het is bijzonder simpel. Je hoeft alleen maar een leasecontract af te sluiten met BOVAG leasefiets en een beroep te doen op de Werkkostenregeling. Er is verder geen operationele en administratieve rompslomp meer. De misvatting is vaak dat werkgevers denken dat er binnen de regeling geen ruimte meer is, maar ze maken er juist geen optimaal gebruik van.”

“Wil je liever niet leasen, denk dan eens aan het vergoeden van onderhoud aan de fiets van jouw medewerker”, vervolgt Caroline. “Bijvoorbeeld een jaarlijkse winterbeurt. Deze wordt tegen een scherp tarief aangeboden en past vaak prima in het vrijgestelde bedrag van de Werkkostenregeling. Dit is nog eenvoudiger omdat je er geen contact voor hoeft af te sluiten. De factuur is voldoende voor de WKR.”

Meer informatie over de leasefiets? Loop eens binnen bij Kruiper Tweewielers en kijk eens op leasefiets.nl/zakelijk/werkgever.

Delen:

Deel dit artikel!