MENU

26 april 2019 Reacties uitgeschakeld voor Beter een goede buur dan een verre vriend Views: 84 Advertorial

Beter een goede buur dan een verre vriend

Roelofsen Carrosseriebouw is blij met luchtbehandeling van buurman Oxycom

Het Goede Doel zong het al in de vorige eeuw: ‘Vriendschap is een illusie. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom’. Je kunt het natuurlijk niet altijd zo zwart-wit stellen, maar soms heb je inderdaad meer aan een goede buurman of -vrouw. Dat principe geldt in het dagelijks leven, maar zeker ook voor het bedrijfsleven. Oxycom en Roelofsen Carrosseriebouw, naast elkaar gevestigd op De Zegge in Raalte, zijn daarvan een mooi voorbeeld.

Roelofsen Carrosseriebouw is een belangrijke schakel in de internationale paardensport. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt namelijk prachtige maatwerkoplossingen voor het transport van mens en dier naar spring-, dressuur- en menwedstrijden. Voor deze wereldspeler is het natuurlijk uitermate belangrijk om binnen het bedrijf de ideale werkomstandigheden te creëren. Zowel voor een optimaal bedrijfsresultaat als voor het welzijn van de eigen medewerkers. “Met koel in de zomer, warm in de winter”, heeft Jonny Roelofsen, eigenaar van het bedrijf, niet veel woorden nodig om zijn wensen duidelijk te maken.

Ten tijde van de nieuwbouw van het huidige pand ging de aandacht in eerste instantie uit naar alleen verwarming via conventionele heaters of een bron met warmtepomp. Een gesprek met eigenaar Hans Reinders van Oxycom opende bij Roelofsen echter de ogen. Het luchtbehandelingsysteem van de buurman zorgt namelijk voor verwarming, koeling en ook nog eens voor frisse, verse lucht. “Het was natuurlijk best een gok, want ik kwam destijds met een mooi verhaal dat zich eigenlijk nog wel moest bewijzen”, stelt Reinders.
De vierseizoenen systemen van Oxycom werden mooi weggewerkt op het dak in een enigszins futuristisch ontwerp, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het in elk seizoen zorgt voor een constante temperatuur. Zelfs bij extreme temperaturen. “Dat hebben we in de afgelopen zomer wel gemerkt.
Bij extreme hitte, waarbij de thermometer buiten meer dan 35 graden aanwees, was het hier maximaal 22 graden”, aldus Roelofsen.
Hoewel hij de cijfers niet paraat heeft, weten beide partijen zeker dat de energielasten op indrukwekkende wijze naar beneden zijn gevlogen. Reinders vertelt: “Het koelen is eigenlijk ‘gratis’. In de winter nemen we de warmte die in de acht meter hoge hal blijft hangen. Tijdens het ventileren en filteren nemen we de warmte mee naar beneden waardoor het energieverbruik in de winter met veertig tot vijftig procent daalt. Dat doe je met een warmtepomp zo nog niet na.”

Dikke voeten
De medewerkers van Roelofsen Carrosseriebouw hebben het aan den lijve ondervonden: het systeem van Oxycom werkt op basis van koude of warme lucht. “Dan krijg je dus een direct effect. Het werkt veel beter en sneller dan vloerverwarming”, aldus Reinders die wordt bijgevallen door Roelofsen. “Je krijgt nu ook geen dikke voeten meer zoals bij vloerverwarming wel het geval kan zijn. We hebben onze warmtepomp en vloerverwarming zelfs uitgezet. Maar, de binnenluchtkwaliteit vind ik de grootste winst. Als je ziet wat de filters aan vuiligheid uit de lucht halen…”

Het is misschien overbodig om te stellen, maar mocht Roelofsen Carrosseriebouw ooit besluiten opnieuw te gaan bouwen, dan is de kans heel groot dat een beroep wordt gedaan op Oxycom. “Je kunt niet meer alleen investeren in verwarming. Een systeem dat verwarmt, koelt en voor zuivere lucht zorgt; dat is me veel waard. Al zeg ik er meteen wel bij dat je altijd naar de markt van dat moment moet kijken om het goede besluit te kunnen nemen.”


Oxycom Fresh Air BV
Kaagstraat 31
8102 GZ Raalte
0572 – 34 94 00
info@oxy-com.com
www.oxy-com.com

Delen:

Reacties zijn uitgeschakeld.