12e Techniekdagen Onderwijs Salland

De voorbereidingen voor de 12e Techniekdagen Onderwijs Salland op vrijdag 13 en zondag 15 oktober 2017 zijn in volle gang. De laatste puntjes worden op de i gezet, zodat de zes Sallandse bedrijven en de unieke bouwlocatie van het nieuwe Tijenraan hun deuren tijdens deze dagen kunnen openen.

Naar verwachting zullen zo’n 1.500 tot 2.000 kinderen uit groep 6 t/m 8 en 1e en 2e jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs een bezoekje brengen aan deze bedrijven en bouwlocatie. Op vrijdag gaan de deuren op van 18.00 tot 21.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

De opening van de Techniekdagen zal dit jaar bij alle bedrijven tegelijkertijd om klokslag 18.00 uur plaatsvinden. Leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Naast de mogelijkheid de nieuwbouwlocatie van het nieuwe Tijenraan te bezichtigen, nemen de volgende bedrijven deel:

  • Van der Vegt Fijnmetaal in Raalte
  • Heijcon 3D Solutions en Metaal in Raalte
  • KaWe en CPR in Raalte
  • Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud in Lemelerveld
  • Geissler Installatietechniek in Lemelerveld
  • Nijenkamp Stalinrichting in Lemelerveld

Het thema dit jaar is “Koppelingen van technieken”. De kinderen worden uitgedaagd om met dit thema aan de slag te gaan op school en thuis. Bij de bedrijven kunnen ze ontdekken hoe het allemaal in de praktijk werkt. Dit jaar zijn de werkstukjes die gemaakt worden te bezichtigen op de nieuwbouwlocatie van het nieuwe Tijenraan. Met de werkstukjes en stempelkaarten zijn mooie prijzen te winnen.

Delen:

Deel dit artikel!