Ambitieuze woninginrichter bestormt de zakelijke markt

Regionaal bedrijfsleven weet steeds meer de weg te vinden naar Seine Wonen

Tradities zijn prachtig, maar het mag nooit leiden tot stilstand. Dat is het motto dat Seine Wonen stiekem op een tegeltje wil schrijven. Het betekent dat het volledig Sallandse team oog heeft voor de verworvenheden uit het verleden, maar dat traditie heel goed kan samengaan met een gezond ambitieniveau. In het geval van Seine Wonen: we koesteren de particulier en willen tegelijk het regionale zakenleven bedienen. “We zijn inderdaad steeds vaker actief voor bedrijven”, stelt bedrijfsleider Wouter Bos vast.

Het meest recente project is de aanpak van een bedrijfspand op de grens van Twente en Salland. Althans, het gaat om een herinrichting een kantoor. “Het leuke is dat we alles mogen regelen. We worden niet alleen ingeschakeld voor de inrichting, maar ook voor het benaderen van regionale bedrijven die allen een deel van het project voor hun rekening nemen. In zijn algemeenheid kun je dan denken aan sloop-, stuc- en schilderwerk. Intern hebben we natuurlijk wel even besproken of we dit willen aanbieden, maar het ontzorgen past bij ons. We doen meer dan wonen alleen.”
Het is misschien wel symbolisch dat deze grote partij in zijn zoektocht naar een geschikt bedrijf voor de inrichting uitkomt in Heino. Het is andermaal het bewijs dat Seine Wonen na de metamorfose in 2017 in aanzien is gegroeid. “Men wilde vooral meer beleving bij de entree van het pand. Er komen allerlei doelgroepen over de vloer, maar het had in hun ogen een gedateerde uitstraling en een gebrek aan sfeer.”
Zulke opdrachten zijn koren op de molen van het Seine Wonen team. Met hun eigen ontwerpstudio ‘Het Atelier’ is de restyling in 3D voorbereid en uiteindelijk gepresenteerd aan de opdrachtgever. De reacties waren bijzonder enthousiast. “Het blijkt dat we goed hebben aangevoeld dat het bedrijf behoefte heeft aan een combinatie van huiselijkheid en gastvrijheid. Dat is ook hetgeen waarmee we ons onderscheiden ten opzichte van projectontwikkelaars. Die kijken over het algemeen meer naar praktisch en efficiënt.”

Missie geslaagd
Dat wil niet zeggen dat Seine Wonen geen oog heeft voor dit soort zakelijke aspecten. Juist wel, maar ze voegen er gevoel aan toe. Een andere partij had misschien genoegen genomen met een koffiehoek, maar Seine creëert een bar. Waar anderen het nog prima vinden dat de klant wordt ontvangen in een kantine weet Seine het om te toveren tot de setting van een werkcafé. En als je ook nog eens de moderne communicatiemiddelen weet te integreren, dan zou je kunnen zeggen dat het uitgroeit tot een multifunctionele ontvangstruimte. Oftewel: missie geslaagd!

Normaal gesproken verlopen dit soort projecten vaak via aanbesteding, maar Seine Wonen kreeg de klus gegund op basis van vertrouwen. Wat natuurlijk ook meespeelt bij een partij die zich nadrukkelijk aan de regio heeft verbonden, is het Salland-gevoel. Bovendien is de Heinose inrichter in staat om het werk in een bijzonder korte periode te realiseren. “In een tijdspad van een week moeten alle werkzaamheden zijn verricht. Van slopen tot inrichten. Dat is een uitdaging, maar het gaat lukken”, verzekert Bos.


Seine Wonen
Molenweg 2
8141 NS Heino
0572 – 39 13 10
info@seinewonen.nl
www.seinewonen.nl

Delen:

Deel dit artikel!