De werknemer van de toekomst

Mijn passie voor het installatievak overbrengen en mijn kennis delen met leerlingen, er zijn weinig dingen waar ik blijer van word. Het mooiste? Dat iemand op dag één wat gespannen en verlegen binnenkomt, maar dat diezelfde leerling binnen een week met de grootst mogelijke glimlach zelfstandig een stuk riolering aanlegt. Ik vind dat fantastisch.

Inmiddels mogen wij onszelf met trots een opleidingsbedrijf noemen. Een zeer bewuste keuze die we een paar jaar geleden maakten. We zagen namelijk het aandeel installatietechniek enorm toenemen, maar tegelijkertijd droogde de stroom aan leerlingen behoorlijk op. We wilden het tij graag keren, maar hoe? We besloten Salland Tech Academy op te richten en vol in te zetten op het opleiden van nieuw talent. De laatste jaren zijn we dat verder gaan uitrollen. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen opleidingsfonds en een opleidingscoördinator die onze leerlingen begeleidt. We stippelden een leer-werkroute uit zodat leerlingen in kleine stapjes praktijkskills kunnen opdoen. Iedereen bepaalt daarin zijn eigen route, niveau en interesses. Al staat werkplezier altijd op één.

Daarnaast hebben we een heel mooi praktijklokaal gebouwd waar leerlingen echt bezig kunnen zijn met techniek. We hebben daarin ook actief de samenwerking met het Carmel College Salland gezocht. We geven les, maar ons praktijklokaal is ook voor deze leerlingen beschikbaar. Alles om te zorgen dat ze in aanraking komen met de installatiesector, dat ze zien hoe mooi én belangrijk ons werk is. Kijk alleen al naar de enorme bijdrage die we leveren aan de energietransitie.

Dus ja, we hebben fors geïnvesteerd in opleiden, maar we zien dat het werkt. Dat maakt ons trots, maar tegelijkertijd voelen we ook de verplichting om hiermee verder te gaan en te zorgen dat we nu, maar ook over vijf en over tien jaar nog voldoende mensen hebben die een riolering ontstoppen of een warmtepomp aanleggen. We delen daarom maar wat graag onze kennis. Met onze leerlingen, maar zeker ook met andere bedrijven. Kom dus vooral eens bij ons kijken. Samen leiden we de werknemer van de duurzame toekomst op.

Hugo Willemsen
Willemsen Installatie

Delen:

Deel dit artikel!