Nominatie Nationaal Iconen 2019 opent deuren voor Oxycom

Als je weet dat de thermometer over een aantal dagen rond of boven de tropische waarden uitkomt, dan is dat natuurlijk een uitgelezen moment om de media kennis te laten maken met een aangenaam werkklimaat. Dat is zo ongeveer de strekking geweest van de uitnodiging van Oxycom een kijkje te nemen bij het Raalter bedrijf in luchtbehandelingssystemen. 

‘Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is’. Dat is de uitdrukking die in dit geval van toepassing is. Het kan op twee manieren worden uitgelegd, want de uitnodiging van Oxycom heeft alles te maken met de actualiteit. De onderneming is namelijk in de race tot Nationaal Icoon 2019 te worden uitgeroepen. 

Onlangs is bekend geworden dat Oxycom de eerste selectieronde heeft overleefd en inmiddels tot de lijst van tien kanshebbers behoort. In september wordt bekend of het bedrijf zich inderdaad Nationaal Icoon mag noemen. Met deze verkiezing wil het kabinet bedrijven in het zonnetje zetten die naar verwachting in de (nabije) toekomst een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van wereldwijde vraagstukken. 

Missionaris 

De nominatie leidde natuurlijk tot veel blije gezichten. “Het geeft impact en het opent deuren”, weet grondlegger Hans Reinders die wordt bijgevallen door wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte. “Dit is meer dan een stuk waardering, want het gaat om bedrijven die zich bezighouden met baanbrekende innovatie. En mocht je inderdaad Nationaal Icoon worden, dan krijg je op allerlei fronten ondersteuning.” 

Ook de medewerkers leven hartstochtelijk mee. Eén personeelslid belde zelfs op eigen titel naar RTV Oost om te melden dat ze toch echt eens langs moesten komen. Zo geschiedde afgelopen dinsdag. Reinders mocht vertellen over zijn weg van roepende in de woestijn naar missionaris en naar misschien wel Nationaal Icoon. En over het unieke concept van Oxycom waarbij een bedrijfsruimte in deze warme dagen wordt gevuld met koele en ook nog eens gezuiverde lucht. Zonder dat het energie kost. “Wij drukken de warmte weg. Je hoeft dus niet te koelen en hebt dus geen energie nodig.”

Voor de reportage op RTV Oost: klik hier.

Delen:

Deel dit artikel!