Ondernemers in de gemeente Raalte: laat je horen!

MKB-onderzoek 2018 is onvoldoende ingevuld

Ondernemers in de gemeente Raalte hebben twee jaar geleden hun ongezouten mening gegeven als het gaat om de ondernemersdienstverlening in hun gemeente. Raalte eindigde zelfs als laatste van alle Overijsselse gemeenten in het tweejaarlijkse landelijke MKB-onderzoek naar de ondernemersvriendelijkheid van gemeenten.

Sindsdien is er door zowel de gemeente Raalte als de ondernemersverenigingen hard gewerkt om het ondernemersklimaat te verbeteren. Dat heeft onder andere geresulteerd in de aanstelling van twee accountmanagers bedrijven, een lokaal gericht aanbestedingsbeleid, het bedrijvenregister en de aanstelling van een ruimtecoach.

Alle reden dus om te verwachten dat de gemeente Raalte dit jaar een betere positie gaat innemen in het MKB-onderzoek. Maar, dan moet het lokale bedrijfsleven wel de moeite nemen om de enquête in te vullen. Op dit moment blijkt dat te weinig ondernemers dit hebben gedaan.

De gemeente doet daarom een klemmend beroep op elke ondernemer om even de tijd te nemen voor dit MKB-onderzoek. Natuurlijk wil Raalte graag een betere waardering, maar het gaat vooral om te vernemen waar het goed en waar het minder goed scoort. Invullen kan nog tot 22 oktober via mkb.nl/vragenlijst-mkb-vriendelijkste-gemeente-raalte.

Delen:

Deel dit artikel!