Uitbreiding Korbeld Verhuur is vooral investering in logistieke kwaliteit

Bedrijfsoppervlak uitgebreid naar bijna 8.000 m2 voor complete herinrichting

Het gebeurt ons niet vaak, maar we zijn even met stomheid geslagen als Rob en Tanja Korbeld de cijfers opnoemen. Het huidige bedrijfspand aan de Zompstraat in Raalte is gebouwd op een kavel van 4400 vierkante meter. En voor de uitbreiding, die eind maart moet zijn gerealiseerd, hebben ze er maar liefst 5200 vierkante meter bijgekocht. Hiervan krijgt 2000 vierkante meter later een invulling. Je bent geneigd om te zeggen dat het geen uitbreiding meer is. Tja, buurmans grond…

Als alles volgens plan verloopt, beschikt Korbeld Verhuur aan het begin van het voorjaar dus over bijna 8.000 vierkante meter bedrijfsoppervlak. En dan kan de volgende grote operatie beginnen: een complete herinrichting van de onderneming. “Geloof het of niet, maar groei was niet het eerste waaraan we hebben gedacht toen we de plannen maakten.”

Natuurlijk kost de herinrichting veel extra uren, maar het is in hun ogen echt noodzakelijk om de ingesleten en onlogische patronen te doorbreken. “We zien het vooral als een investering in logistieke kwaliteit”, aldus het stel. “Nu worden teveel ruimtes voor meerdere doeleinden gebruikt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Groot assortiment
Wie zich wil overtuigen van de noodzaak van de uitbreiding, hoeft maar één stap in het magazijn te zetten. Ondanks de komst van een verdiepingsvloer en inrijstellingen is in het huidige magazijn sprake van een chronisch ruimtetekort. Dat komt mede omdat er in grotere aantallen is geïnvesteerd in onder andere tapmaterialen en meubilair.

Het ruimtetekort moet straks definitief tot het verleden behoren, want het hele magazijn wordt opnieuw ingericht met uitbreiding van werkplekken. “Een nieuwe, efficiënte routing zorgt er dan voor dat je niet zoals nu continu tijd verliest omdat je goederen en materialen moet verzetten of opstapelen om iets anders in- of uit te laden. Bij het magazijn komt ook een aantal extra laaddocks en je kunt straks met de vrachtwagens om het hele pand rijden. Dat is toch veel fijner werken?”, roepen ze uit. 

Om het verhaal kracht bij te zetten, leggen ze twee tekeningen op tafel. Allereerst presenteert Rob de praktische kant van het verhaal door de indeling van het nieuwe pand te laten zien. En even later komt Tanja met de tekening op de proppen waaruit blijkt hoe het exterieur er uit komt te zien. “Want, het moet tenslotte ook mooi worden. Natuurlijk is het aan anderen om daarover te oordelen, maar wij hebben in ieder geval geprobeerd de uitstraling van het huidige pand door te trekken en het één geheel te laten zijn.”

Een dergelijk grote uitbreiding biedt ruimte om bestaande én nieuwe klanten nog beter te kunnen voorzien van het grote assortiment. “Vernieuwing waar nodig, maar verder willen we vooral sterk zijn in de aantallen”, aldus Rob en Tanja die weten dat het verhaal niet eindigt bij de uitbreiding. Ook de sociale media hebben hun aandacht net als vernieuwing van de website en uitbreiding van de toegankelijke webshop. “Nee, stilzitten is niets voor ons”, zeggen ze lachend. “Dus hou het in de gaten!”

Korbeld Verhuur BV
Zompstraat 27
8102 HX Raalte
0572 35 44 27
info@korbeld.nl
www.korbeld.nl

Delen:

Deel dit artikel!