Zilver voor Passie Flora Salland

Steeds een stukje hoger stijgen op de Barometer Duurzame Bloemist, dat doet Hans Hogeman van Passie Flora Salland. Het bronzen certificaat van vorig jaar is inmiddels vervangen voor een zilveren versie.

Dat betekent dat Passie Flora steeds duurzamer is in zowel producten als bedrijfsvoering. “Duurzaamheid is heel belangrijk voor mij. We moeten namelijk wel stappen zetten en bezig zijn met onze toekomst”, aldus Hogeman.

Een tas van maiszetmeel, zonne-energie, Fair-trade koffie; dit zijn allemaal elementen die een rol spelen om het keurmerk te verkrijgen. Voor Passie Flora is dit allang gesneden koek. En het lukt ook steeds beter om bloemen en planten bij duurzame kwekers in te kopen.

“Ik denk dat nu zo’n zestig procent van ons groene assortiment afkomstig is van gecertificeerde bedrijven. Zij geven veel aandacht aan het milieu maar ook aan andere vormen van duurzaamheid zoals energieverbruik of hoe je met je personeel omgaat.”

Passie Flora is blij met het stapje hogerop. “Ik wil graag een voorbeeld zijn zodat andere ondernemers ook meer bezig gaan met verduurzaming!”

Delen:

Deel dit artikel!