Aan de Almelosestraat valt alles op z’n plek voor Bouwbedrijf Hoogeslag

Met pijn in het hart weg uit Mariënheem, maar met veel plezier in Raalte

Heb je met jouw bedrijf plannen om te verhuizen naar een ander, groter pand in Raalte of directe omgeving, dan kun je gerust bellen met Frans of Richard Pronk. De broers zijn misschien wel beter op de hoogte van het aanbod dan de gemiddelde makelaar. Ze hebben de laatste paar jaar namelijk vele panden bekeken. Van binnen en van buiten. De zoektocht naar een nieuw onderkomen voor hun Bouwbedrijf Hoogeslag eindigde onlangs aan de Almelosestraat in Raalte.

En dat bleef niet onopgemerkt. Vanaf Mariënheem, waar het bedrijf maar liefst 88 jaar was gevestigd, trok half februari van dit jaar een colonne met busjes en medewerkers naar het nieuwe pand. Het spandoek met ‘Bedankt Mariënheem’ bleef als symbool van de hechte band met het dorp nog enkele weken hangen. “Het was al een tijdje behelpen met de ruimte, maar het viel nog niet mee om een geschikt pand te vinden en te kopen. Hier, in het voormalige pand van Veenhuis, viel alles op z’n plek. Goed bereikbaar, goede parkeervoorzieningen, efficiëntere laad- en losmogelijkheden en een oppervlakte die meer dan vier keer zo groot is. We gebruiken de ruimte vooral door meer prefab te bouwen. Het timmerwerk gebeurt hier in de hal in plaats van op locatie”, aldus de broers.

Natuurlijk hadden ze graag een open huis georganiseerd, maar die plannen zijn voorlopig doorgeschoven naar eind van dit jaar. Dan moeten ook de laatste werkzaamheden aan het pand zijn afgerond. Onder andere het oppimpen van de gevel, maar zeker ook het verder inrichten van de presentatieruimtes! “Daar kun je niet meer zonder. Tegenwoordig moet je de mensen ontvangen en ze de moderne bouwmaterialen laten zien en voelen.”

Beste verbouwer

De verhuizing naar Raalte is het beste bewijs dat het Bouwbedrijf Hoogeslag momenteel voor de wind gaat. Nadat de broers de onderneming in 2009 overnamen, loodsten ze het door de crisisjaren en was er in de jaren daarna sprake van een gestage groei. Er staan inmiddels zo’n veertig medewerkers op de loonlijst. “We zijn ongelooflijk blij met ons personeel. Er is weinig verloop en in drukke periodes kun je ze zelfs voor de zaterdag vragen om nog even aan het werk te gaan.”

Het is een belangrijke pijler onder de goede reputatie van het bouwbedrijf die mede daardoor meerdere keren in de prijzen is gevallen. In januari was het weer raak toen Hoogeslag werd uitgeroepen tot de Beste Verbouwer van Nederland 2020. Met ook nog de tweede prijs in de verkiezing tot Beste Bouwer van Nederland. De verkiezing is georganiseerd door Bouwnu.nl en gebaseerd op de referenties van klanten. “Dan springen we er met name uit op het gebied van vakmanschap, prijs en kwaliteit, advies en de afhandeling van een probleem.”

Als je een aantal jaren achtereen in de prijzen valt, kun je denken dat ze er dagelijks mee bezig zijn. Voor een deel klopt dat beeld, maar dan wel in de betekenis dat het verankerd is in het DNA van het bouwbedrijf. Bij Hoogeslag word je gewoon goed geholpen. Of je nu een uitbouw aan de woning wilt realiseren of dat zich in Zwolle een miljoenenproject aandient. Of er nu een deur klemt of een nieuwe Formido bouwmarkt uit de grond moet worden gestampt; je wordt op dezelfde manier behandeld. “En wat zeker een sterk punt is, is dat we een zelfverbeterende organisatie zijn”, stellen Frans en Richard. “Elk werk wordt geëvalueerd. En dan zijn alle schakels aanwezig. De verkoper, de calculator, de werkvoorbereider, de uitvoerder en de voorman. ISO? Het ISO-certificaat hebben we niet, maar we leveren wel dezelfde kwaliteit. We zitten alleen niet te wachten op de papieren rompslomp. Bouwvakkers hebben er een broertje dood aan en het geeft een hogere kostenpost voor de klant. Wel zijn we heel erg gefocust op veiligheid en hebben daarom ook een veiligheidsdeskundige aangesteld.”

Early adaptors in duurzaam bouwen 

Verwacht van Richard en Frans Pronk geen verhalen over hun liefde voor de planeet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er bij Bouwbedrijf Hoogeslag geen aandacht is voor milieu of eindige bronnen. 

“In ons nieuwe pand hebben we zoveel mogelijk geprobeerd zaken opnieuw te gebruiken. Ook werken we met materialen die lang meegaan, weinig onderhoud vergen en uiteindelijk toch nog geschikt zijn voor hergebruik. Dat is duurzaamheid naar de praktijk brengen. Voor wat betreft circulariteit wil Hoogeslag mee in de kopgroep, maar niet voorop lopen (de zogenaamde early adaptors). “Deze houding past beter bij het bedrijf. We willen gebruik maken van systemen die we ‘vertrouwen’ en zich hebben bewezen. Hoogeslag is immers geen bedrijf die alleen maar circulariteit wil uitdragen omwille van de commercie. We voegen liever de daad bij het woord.”

Bouwbedrijf Hoogeslag
Almelosestraat 54
8102 HE Raalte
0572 351 227
info@hoogeslagbouw.nl
www.hoogeslagbouw.nl 

Delen:

Deel dit artikel!