Adficount: regionaal kantoor voor de digitale en de analoge ondernemer

De accountant van vandaag staat klaar voor de ondernemer van vandaag en morgen

‘De accountant van vandaag’. Zo omschrijft Adficount zichzelf op de eigen website. Daar is geen speld tussen te krijgen, want het kantoor is helemaal van deze tijd. Loop het aanbod maar even na, want het gaat van een eenvoudige aangifte tot robotic accounting met gebruik van Yuki (een volledig digitale manier van boekhouden). “We hoeven niet voorop te lopen, maar willen absoluut bijblijven”, vertellen René Derks en Johnny Blankvoort vanuit kantoor Heino. 

Hoe mooi is het dan als je ze in hetzelfde gesprek hoort vertellen dat ze ook nog steeds klaarstaan voor de meer klassieke ondernemer. Die man of vrouw die een paar keer per jaar op bezoek komt met enkele boodschappentassen vol ordners. “Grofweg hebben we vier pakketten waarvan de klant gebruik maakt. Dat varieert dus van tassen met ordners tot Yuki. De klant bepaalt het pakket of de werkwijze en wij bepalen de wijze van uitvoering”, stelt het duo dat samen met die andere René (Van Hoogstraten) de directie vormt. Het zorgt er voor dat Adficount ondanks de inmiddels 22 werknemers en twee kantoren (Raalte en Heino) nog steeds de uitstraling heeft van een dorpskantoor. Zo’n kantoor dat altijd voor je klaar staat. Of je nu eenpitter bent of een bedrijf met 50 mensen op de loonlijst. “Ons aanbod aan dienstverlening is inderdaad heel groot. En na de samenvoeging met Brinkhuis Van Hoogstraten in 2016 kunnen we in eigen huis ook accountantsverklaringen opstellen.”

“Voor bijna alle fiscale en administratieve dienstverlening kun je gewoon bij ons terecht”, vervolgen ze. Van het verwerken van administraties, het opstellen van jaarrekeningen en verzorgen van salarisadministraties tot belastingaangiftes (ook erfbelasting), advies bij ontslagzaken, veranderen van rechtsvorm (eenmanszaak naar vof of BV), bedrijfsopvolging en subsidieaanvragen aan toe. En missen we ergens bepaalde kennis, dan hebben we een netwerk van specialisten achter de hand. Zo zoeken we bijvoorbeeld samenwerking als we een wettelijke controle (audit) nodig hebben.”

Continuïteit

Wie Adficount al een beetje kent, heeft in de voorgaande zinnen misschien een nieuwe naam voorbij zien komen. Johnny Blankvoort is in oktober 2021 de directie komen versterken. “De beide René’s hebben duidelijk de wens uitgesproken een zelfstandig kantoor te willen blijven en een extra accountant was dan wel wenselijk om continuïteit te kunnen garanderen.” Zo kunnen ontwikkelingen soms op een prachtige manier bij elkaar komen. Adficount was op zoek naar versterking voor de bedrijfsadvisering en het management en Blankvoort stond wel open voor een nieuwe uitdaging. “Ik heb 25 jaar voor Flynth (voorheen GIBO Groep) gewerkt waarvan de laatste tien jaar als vestigingsdirecteur in Dalfsen. “Digitalisering en online dienstverlening is een mooie ontwikkeling in ons vak, maar ik vind dat er in een dorp ook ruimte moet zijn voor persoonlijk contact.”

 

 

 

 

 

 

Voormalige Mariaschool

In dat opzicht en ook in allerlei inhoudelijke aspecten was er snel een klik met vakbroeders Van Hoogstraten en Derks. Vanwege zijn netwerk in Dalfsen en Zwolle-Zuid is Blankvoort voor het overgrote deel op de vestiging Heino te vinden. En het kantoor – sinds december 2021 is Adficount gevestigd in een deel van de voormalige Mariaschool aan de Canadastraat – moet hem aanspreken. Het is een pand met karakter en de nostalgie sijpelt als het ware uit de muren. In het kielzog van Blankvoort kwamen ook enkele nieuwe medewerkers naar Raalte en Heino. Want Adficount zit al vele jaren in Heino, maar de orderportefeuille blijft groeien. Niet alleen in het aantal klanten maar ook in de uitdagingen van het (hopelijk) post-coronatijdperk. Dat varieert van hulp aan ondernemers bij financieringsvraagstukken tot liquiditeitsproblemen. En op de achtergrond speelt nu best vaak de steun die ondernemers hebben ontvangen in het kader van de diverse NOW- en TVL-regelingen. Bij deze regelingen moet regelmatig een accountantsverklaring worden toegevoegd die Adficount dus zelf kan uitvoeren.

“De berekeningen van het UWV kloppen niet altijd. Dus lopen we het met plezier nogmaals door want we willen dat de ondernemer er morgen ook nog financieel goed voor staat. De regelingen moesten snel worden opgezet en bij de uitvoerende instanties gaat het soms ook mis of zij hebben de verkeerde informatie. Gelukkig kunnen we met bezwaarschriften veel rechtzetten. Dat loopt soms in de duizenden euro’s”, stellen de twee die er nog wel even druk mee zijn. “De NOW 1 en 2 en eerste TVL zijn afgerond, maar het gaat nog tot en met NOW 8…”

Adficount
Canadastraat 35 Heino
Het Erf 37 Raalte
0572 360 090
info@adficount.nl
www.adficount.nl

Delen:

Deel dit artikel!