Bajo Bouw & IJzerwerken is helemaal klaar voor de toekomst

Nieuw kantoorpand, nieuw directieteam, nieuwe inzichten en een goed gevulde orderportefeuille

Wie ‘Bajo’ zegt, zegt: Barry Jonkman. Hij startte in 2001 met zijn bedrijf in ijzerwerk, breidde later uit met woningbouw en haalde in 2012 Wout Jansen Holleboom als compagnon binnen. Nu, ruim twintig jaar later, is het tijd voor een nieuwe koers. “We hadden beiden geen opvolging, dus we hebben heel goed nagedacht over hoe we de toekomst in wilden”, zegt Wout, ook namens Barry. Een drietal jonge collega’s is toegetreden tot het directieteam.

Accountant Nico Neppelenbroek, die in 2019 als controller binnenkwam bij Bajo, zal, samen met Jochem Tepperik en Luuk Jansen, in de komende vijf jaar gestaag de taken van Wout en Barry bij Bajo Bouw & IJzerwerken overnemen. De twee vijftigers zullen verdergaan met nieuwe projectontwikkelingen, innovaties en andere werkzaamheden die Bajo versterken.  Een solide bedrijf, sterk als staal, dat staat als een huis. Bajo Bouw & IJzerwerken werkt sinds afgelopen zomer vanuit een splinternieuw kantoorpand in Mariënheem, met een vijfkoppige directie. “We zijn heel  trots op ons nieuwe pand”, zegt Wout Jansen Holleboom, die naast Nico Neppelenbroek is aangeschoven aan de lange vergadertafel. “We kunnen mensen hier nu, nog meer dan eerder, gastvrij en stijlvol ontvangen. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken.” 

Wout vertelt dat Barry Jonkman de grondlegger van Bajo is. “Barry heeft het bedrijf heel solide opgebouwd. In 2012 ben ik mede-eigenaar geworden. Barry is een echte ondernemer en is onder andere heel goed in het verzamelen van de juiste mensen om hem heen, om zo met elkaar een mooi team te vormen en degelijk werk af te leveren. Barry en ik vullen elkaar goed aan. Samen hebben we het bedrijf verder uitgebouwd. Toen ik kwam, hadden we vijfentwintigman personeel, nu werken we met een groep van zeventig.”

Vijf man aan de leiding, is dat niet te veel? “Nee, het bedrijf staat als een huis”, zegt Nico. “Onze communicatie is goed, ieder heeft zijn eigen expertise. Op deze manier zijn we juist minder kwetsbaar, want door de sterke bezetting draait alles goed door, op alle onderdelen, ook als er iemand weg zou vallen.”

Arbeidskracht

Nico benadrukt dat tevreden personeel heel belangrijk is en dat Bajo daar ook in investeert.  “Onze medewerkers krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen. Bajo kan alle arbeidskracht ook goed gebruiken, want we leveren een product van begin tot eind.  We maken een plan, een ontwerp, regelen de vergunning en voeren de bouw in eigen beheer uit, met veelal ons eigen materieel. We zijn van alle markten thuis, zoals betonbouw, houtbouw, staalconstructies, ijzerwerk enzovoort. We ontzorgen onze klanten volledig. Zij hebben één aanspreekpunt. Voor onze medewerkers geldt dat het werk divers is en dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen binnen Bajo.” 

Woningbouw, utiliteitsbouw, agrarische bouw. Niet alleen villabouw, maar ook stallenbouw is bijvoorbeeld een sterk punt, geeft Wout aan. Stallenbouw? Is dat nog wel nodig? “Jazéker!”, knikt Wout vol overtuiging. “Het is natuurlijk een bijzondere tijd. Er zullen boeren weggaan, maar degene die blijven, willen moderniseren. Daar hebben we veel werk aan. Ook zijn er rood-voor-rood-trajecten en is er kavelinrichting. We ontzorgen, dus het hele traject ligt dan bij ons.” Een nieuw kantoor, het is een staaltje eigen utiliteitsbouw, en staat voor een nieuwe toekomst. Bajo Bouw & IJzerwerken heeft de orderportefeuille goed gevuld en kijkt optimistisch vooruit. 

 

Werkplek

“We hebben nu ook ruimte voor stagiaires van mbo, hbo of wo”, zegt Nico, wijzend op de eigen nieuwbouw. “We bieden hier een mooie werkplek en er is volop ruimte voor inbreng en creativiteit. Studenten brengen voor ons weer theorie en kennis mee.” Kortom, de structuur staat, een nieuw kantoorpand in Mariënheem staat, opvolging is geregeld. “Maar niets is in beton gegoten”, zegt Nico, en dan heeft hij het niet over de bouw. “Niemand kan de toekomst voorspellen, ondernemen is ook een vak.”

 

Bajo Bouw & IJzerwerken    |    Het Fiester 1   |   Mariënheem   |   0572 352 859   |    info@bajo-bouw.nl    |   www.bajo-bouw.nl

Delen:

Deel dit artikel!