Bedrijf ‘Huisduif’ wint Carmel Aandelenavond

Het bedrijf ‘Huisduif’ is woensdagavond de glorieuze winnaar geworden van de aandelenavond van de International Businessclass Havo 4 van het Carmel College Salland.

Tijdens de aandelenavond – voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd – is het de bedoeling dat groepjes leerlingen hun idee voor een eigen onderneming presenteren voor een groot publiek.

De belangstellenden, voornamelijk familieleden, maar ook enkele ondernemers, zagen ‘Huisduif’ met de eerste prijs aan de haal gaan. De leerlingen Malou Zwakenberg, Esmée Dufour, Lisanne Godeschalk en Sela Besten presenteerden twee zaken die het huishouden een stuk gemakkelijker maken: goede plakkers voor handdoeken en folie die je meerdere malen kunt gebruiken om eten te bewaren.

Namens de jury mocht wethouder Frank Niens de vier leerlingen feliciteren, maar ook zijn waardering uitspreken voor de andere bedrijven Easy Squeesy en Galic. Naast een prijs van Carmel krijgt de winnende groep ook een redactionele pagina in het Sallands Ondernemers Magazine van maart aangeboden.

Na de officiële presentatie was er gelegenheid voor het publiek om zich als investeerder te melden bij de drie bedrijven zodat ze daadwerkelijk met de inkoop van hun producten kunnen beginnen. Ook werden al de eerste producten verkocht. De uiteindelijke winst wordt gebruikt om een deel van de studiereis naar Shanghai in oktober te financieren.

Delen:

Deel dit artikel!