Bedrijfsadvieskantoor staat altijd aan de zijde van de ondernemer

Bureau uit Zwolle is meer dan alleen adviseur voor het regionale bedrijfsleven

Het is altijd een mooie vraag aan ondernemers: waar maak jij het onderscheid ten opzichte van collega’s in dezelfde branche? Je staat er versteld van hoe weinig eigenaren en directeuren een goed antwoord kunnen geven. Maar Klaas Hogenhout hoeft er geen seconde over na te denken. “We zijn knettergoed om snel een aantal zorgen bij een ondernemer weg te kunnen nemen”, aldus de eigenaar van Bedrijfsadvieskantoor in Zwolle.

Mocht je als ondernemer in zwaar weer zitten, dan is het absoluut aan te bevelen snel contact te zoeken met Bedrijfsadvieskantoor. “Eigenlijk is een teruglopende omzet al een signaal om eens goed naar de bedrijfssituatie te kijken”, aldus Hogenhout die het liefst een kijkje neemt op locatie. En dan niet voor slechts een paar uurtjes. “Naar aanleiding van het bezoek wordt een rapportage gemaakt waarin we de ondernemer allerlei verbeterpunten aanreiken. Niet altijd leuk en zeker confronterend, maar wel noodzakelijk. We kunnen de pijn verlichten, maar niet wegnemen.”

Als je dit leest, ben je misschien geneigd te denken dat Bedrijfsadvieskantoor in de categorie bedrijfsdokter valt, maar van die term krijgt Hogenhout ongelooflijke jeuk. “We willen ons juist graag onderscheiden van dit soort partijen. Zij zijn vaak op zoek naar een mogelijkheid om een bedrijf te laten ploffen, terwijl wij altijd aan de zijde van de ondernemer staan.”
Bedrijfsadvieskantoor ziet in de praktijk vaak dat aan de kostenzijde veel te ‘verdienen’ valt. Dat kan een te hoge personeelslast zijn, maar bijvoorbeeld ook een te hoge kostenpost voor de lease. “Je staat versteld wat je tegenkomt. Soms zie je gewoon een Tesla of Audi voor de deur staan. Alsof het er bij hoort.”

Bokshandschoenen

Bedrijfsadvieskantoor gaat namens de onder-nemer het gesprek aan met de schuldeisers en eventueel ook met leveranciers. “Daar is ook best veel te winnen, want een leverancier ziet liever iets van z’n geld dan helemaal niets. En daarmee kun je de relatie wellicht ook behouden.”

Zelfs als een faillissementsaanvraag op de deurmat valt, is het mogelijk het tij nog te keren. “De rechtbank doet er minimaal een half jaar over om het vonnis definitief uit te spreken. In die tijd kunnen wij onderzoeken of het mogelijk is de levensvatbaarheid te bewijzen. Soms moet je dan even de bokshandschoenen aantrekken om te stoeien met rechtbank en advocaat, maar we laten ons niet in een hoekje drukken.”
Naar eigen zeggen gaat zijn adrenaline flink stromen als Bedrijfsadvieskantoor, waar drie juridische medewerkers en een administratieve kracht werkzaam zijn, een ondernemer in dit soort zware tijden kan bijstaan. En in circa zeven van de tien gevallen lukt het daadwerkelijk om een faillissement te voorkomen. Het is de uitdaging die hem prikkelt, maar het is natuurlijk veel mooier om al die ellende te kunnen voorkomen. “Daarom zijn we graag aan de voorkant betrokken. Wij kunnen meehelpen met het schrijven van bedrijfsplannen, de ondernemer adviseren over de risico’s van bepaalde beslissingen, coachen en bemiddelen, hem of haar ook bij-staan in financieringsvraagstukken, schulden, saneringen en de administratie verzorgen.”


Bedrijfsadvieskantoor
Puntkroos 40a
8043 NW Zwolle
085 – 2737 495
info@bedrijfsadvieskantoor.nl
www.bedrijfsadvieskantoor.nl

Delen:

Deel dit artikel!