Bedrijfsadvieskantoor zorgt voor rust in de chaos

“Ik zie elke keer weer nieuwe problemen die ik wil verhelpen”

Glimmende ogen, een glimlach van oor tot oor én een verhaal vol enthousiasme. Ja, Klaas Hogenhout is het perfecte voorbeeld van een ondernemer met oprechte passie voor zijn vak. Met zijn Bedrijfsadvieskantoor wil hij maar één ding: “Zoveel mogelijk ondernemers helpen. We willen rust bieden op het moment dat er chaos heerst. Mijn team en ik geloven namelijk dat elk probleem kan worden opgelost.”

Het is eind november, maar in Zwolse Stadshagen worden zonder enkele gêne al oliebollen geserveerd. “Al een paar weken hoor”, zo lacht Klaas. “Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen, toch?” Het blijkt alvast alles over Klaas en zijn Bedrijfsadvieskantoor te zeggen. Hij trekt lekker zijn eigen plan, doet wat goed voelt en bouwt vanuit daar rustig verder. Op die manier begon hij ook met het Bedrijfsadvieskantoor. “Ik had vroeger een eigen autobedrijf, maar ik merkte dat ik écht energie kreeg van het helpen van mensen. Ik was altijd al actief in het adviseren van ondernemers, daar werd ik oprecht blij van. Op mijn zolderkamertje ben ik toen begonnen met dit Bedrijfsadvieskantoor. Inmiddels bestaan we elf jaar en hebben we een kantoor in Zwolle en Utrecht. Met acht man zeer deskundig personeel, bieden we een heel breed scala aan diensten.” Daarmee zegt Klaas zeker niets teveel, want het Bedrijfsadvieskantoor heeft inderdaad een breed aanbod. Zo ondersteunen ze bedrijven die tegen een faillissement aanlopen of moeten ingrijpen om dit te voorkomen. “We doen alles wat er mogelijk is om een faillissement af te wenden en een bedrijf weer financieel gezond te maken, bijvoorbeeld door te reorganiseren of saneren. Soms lukt dat helaas niet meer, maar ook dan proberen we alles – zo goed en zo kwaad als het gaat – in goeie banen te leiden. Samen met onze klant zoeken we altijd een oplossing. Als de ene weg niet lukt, dan wel via een andere weg. Daarnaast doen we ook aan conflictbemiddeling, innen we incasso’s, adviseren we ondernemers over bedrijfsvoering of juridische zaken en ondersteunen we bedrijven met veel schulden. Nu helpen we bijvoorbeeld veel bedrijven bij hun coronaschulden. We zien op dit moment dat veel ondernemers daarmee in de problemen komen, omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen. Geloof ons: samen kunnen we daar écht iets aan doen.”

Problemen verhelpen

Nee, een makkelijk vakgebied is het zeker niet. Klaas en zijn collega’s stappen in op een moment van chaos, waarin er veel stress, verdriet en onzekerheid is. “Tuurlijk is dat pittig. Ook voor ons. Maar juist omdat je in zo’n moeilijke situatie iets kan betekenen voor mensen, is het werk ook zó dankbaar.” De enorme drive om ondernemers te helpen, zien we ook terug in het feit dat het Bedrijfsadvieskantoor sinds kort nóg een dienst aan het assortiment heeft toegevoegd: administratie voor zzp’ers. “We zagen in het werkveld dat er veel vraag naar was”, zo vertelt Klaas daarover. “Veel zzp’ers hebben geen idee wat er precies bij het ondernemerschap komt kijken. Ze weten niet hoe het werkt, wat er precies moet gebeuren. Daar gaat zo onnodig veel fout… Ook hier willen we graag helpen. Zo hebben we nu een beconnummer en hebben twee verschillende pakketten gelanceerd: van basic tot all-in. Hiermee kunnen we onze klanten op maat ontzorgen.” Nou, dan hebben we de belangrijkste diensten wel besproken toch? Ja. Of althans, voor het Bedrijfsadvieskantoor. Klaas is namelijk bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf: FactoFlex. “Mijn vrouw zegt weleens: houdt het dan nooit op met al jouw ideeën? Ik denk het niet, haha!”, zo lacht hij breed. “Ik zie elke keer weer nieuwe kansen of problemen die ik wil verhelpen. FactoFlex is daar een goed voorbeeld van. In januari gaat deze factoringmaatschappij draaien. Wat dat betekent? Dat wij de facturen van zzp’ers overnemen en binnen 24 uur betalen. Wij zien namelijk dat veel zzp’ers in financiële problemen komen, omdat opdrachtgevers hun facturen pas met dertig, veertig dagen betalen. Omdat zelfstandigen zo lang moeten wachten op hun geld, kunnen zij niet verder bouwen aan hun bedrijf. Met FactoFlex bieden wij dus financiële zekerheid. Komend jaar gaan we zo’n tweehonderd zzp’ers helpen. Om dat allemaal te kunnen doen, heb ik sinds kort een secretaresse. Zo komt er in mijn agenda wat meer ruimte om vaste relaties te bezoeken.” En verder? Staat er nog meer op de planning? Klaas lacht: “We zijn altijd in beweging, maar voor nu wil in 2024 gewoon lekker verder groeien. Ik hoop ooit nog een vestiging in het noorden te openen. Dat zou heel erg mooi zijn.”

 

Bedrijfsadvieskantoor    |    FactoFlex    |    Puntkroos 40a   |   Zwolle   |   085 2737 495  |   www.bedrijfsadvieskantoor.nl   |    www.factoflex.nl 

Delen:

Deel dit artikel!