Bedrijven genomineerd voor Cross-over Innovatie Award

Theo Schrijver Interieurbouw uit Heino is één van de drie genomineerde bedrijven die kans maken op de Cross-over Innovatie Award 2018. Deze prijs voor de beste sectoroverstijgende innovatieve samenwerking is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle.

De overige genomineerden zijn Medical Precision uit Zwolle en Van Remmen UV Technology uit Wijhe. De winnaar wordt bekend gemaakt op 13 september 2018 tijdens de Cross-over Innovation Challenge. De drie kandidaten hebben hun eerste ‘prijs’ al binnen, want zij zijn geselecteerd uit een gezelschap van ruim twintig aanmeldingen. De beoordelingscriteria hebben onder andere te maken met impact, ondernemerschap, maatschappelijke verantwoordelijkheid en marktwaarde.

Theo Schrijver Interieurbouw heeft samen met Bacron uit Heeten gewerkt aan een uniek kunstophangsysteem. Met deze machine is het mogelijk om kunstbare kunst in musea zowel sneller als veiliger op te hangen. Museum De Fundatie maakt er al gebruik van en is laaiend enthousiast. De verwachting is dat het op korte termijn op de markt komt.

Van Remmen UV Technology heeft de handen ineen geslagen met Jotem Waterbehandeling om het probleem van medicijnresten in drinkwater op te lossen. Hun innovatie Advanox gaat zelfs nog een step verder. Met deze nieuwe techniek wordt UV-C licht gebruikt om medicijn- en hormoonresten in oppervlaktewater effectief af te breken.

Medical Precision heeft de samenwerking gezocht en gevonden met Art of Beauty (permanente make-up), Promolding BV (kunststof spuitgiet-producten), All Round Technology BV (medische electromechatronica), Unitron BV (fabrikant elektronische en mechanische medische instrumenten) en Mi-CE BV (adviesbureau medische regelgeving). Gezamenlijk is een markeringssysteem ontwikkeld dat in ziekenhuizen wordt gebruikt bij de behandeling van kanker. Het moet een oplossing bieden voor het zetten van de uiterst pijnlijke, niet nauwkeurige en niet meer te verwijderen ‘richtpunten’ voor radiotherapie bij kanker.

Delen:

Deel dit artikel!