Bedrijven kunnen profiteren van lening vanuit Energiefonds

Ben je in gedachten al langer bezig met energiebesparing en/of het opwekken van duurzame energie, dan geeft de gemeente Raalte misschien wel het laatste zetje. Bedrijven en maatschappelijke organisatie kunnen namelijk profiteren van een lening vanuit Energiefonds Raalte.

In totaal is 152.000 euro beschikbaar voor kleinschalige duurzame projecten. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het isoleren van winkel of bedrijfspand en het plaatsen van zonnepanelen op een maatschappelijk gebouw. De lening kan mooi worden gecombineerd met SDE+ subsidie, de rijkssubsidie voor energieopwekking. Het Energiefonds beoogt dan ook projecten mogelijk te maken die anders niet van de grond komen, terwijl de maatregelen zichzelf na verloop van tijd wel terugverdienen.

De gemeente Raalte heeft een onafhankelijke expert ingeschakeld om te beoordelen of de projecten haalbaar zijn en om te helpen bij het vinden van andere financieringsvormen. Voldoe je aan de eisen, dan kom je aanmerking voor een lening tussen 5.000 en 50.000 euro die in 5, 10 of 15 jaar met rente wordt terugbetaald. Het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd en schommelt tussen 1,7 en 2,3 procent. Het mooie is dat het terugbetaalde geld opnieuw in het Energiefonds wordt gestort.

De lening is vanaf 1 mei 2020 aan te vragen op www.raalte.nl/energiefondsraalte.

Delen:

Deel dit artikel!