Beter een sportieve buur dan een verre vriend

Medewerkers Albert Heijn Raalte sporten zich fit in twintig minuten per week

Heb je je als ondernemer te bemoeien met de fitheid van jouw medewerkers? Ja en nee. Natuurlijk is er een duidelijke grens als het op een verplichting aankomt, maar het staat wel als een paal boven water dat gezond personeel onbetaalbaar is. Dus, een beetje stimuleren dat ze werken aan hun eigen conditie en energieniveau kan geen kwaad. Toch? Zeker als 20 minuten per week al voldoende blijkt te zijn en de fit20 trainingsstudio zich in het geval van de medewerkers van Albert Heijn Raalte ook nog eens boven de werkplek bevindt!

Als je hoort dat een workout van 20 minuten per week voldoende is om aan je lichamelijke conditie te werken, is je eerste reactie waarschijnlijk dat je in de maling wordt genomen. Zeker als je zelf twee of drie keer in de week actief bent in de sportschool, op het voetbalveld of het volleybalveld… “Het is een high intensity training die op maat wordt gegeven en dus op jou als persoon wordt afgestemd. We houden dus ook heel goed rekening met eventuele lichamelijke klachten. Onze personal training is essentieel om een optimaal resultaat te bereiken”, leggen eigenaren Evelien Roescher en David Kuperus van fit20 Raalte uit.

Het concept past natuurlijk helemaal in deze jachtige maatschappij. “Je hoort heel vaak mensen praten over dat ze wel naar de sportschool willen gaan, maar dat ze twijfelen of het komt er gewoon niet van. Dan is dit wel heel ideaal”, vertellen Silvia en Edwin Ruitenberg, franchisenemers van Albert Heijn Raalte die samen met 80% van de vaste medewerkers wekelijks bij fit20 te vinden zijn. “Los van de sportieve ambitie is het ook goed voor de onderlinge band”, voegen Evelien en David de niet te onderschatten sociale component toe. “Klopt”, beamen broer en zus Ruitenberg. “Het personeel vindt het hartstikke leuk, praat er onderling over en prikkelt elkaar.”

Geen sportkleding
Albert Heijn Raalte heeft er voor gekozen om alle kosten van deze vorm van bedrijfsfitness voor zijn rekening te nemen. “In de supermarkt zijn we ook steeds meer bezig met gezondheid en voeding en overal in de winkel is productinformatie te vinden. In het verlengde daarvan is het mooi als je de medewerkers iets kunt aanbieden waardoor ze fitter blijven. Het goede is ook dat de drempel bijzonder laag is, want ze kunnen er in de pauze en voor of na werktijd terecht. En je hoeft niet eens sportkleding aan te trekken. Bovendien staat de sportprestatie niet voorop, het gaat om de gezondheidsimpuls.”

fit20 Raalte rekent er op dat veel meer bedrijven het goede voorbeeld van Albert Heijn volgen. “Uit onderzoek is gebleken dat 70% van de Nederlanders meer aan gezondheidsonderhoud wil doen. Daar ligt een duidelijke onvervulde behoefte”, aldus Evelien en David die het regionale bedrijfsleven graag uitdagen. “Geloof je niet dat het lukt om in één training van 20 minuten per week te werken aan jouw lichamelijke gesteldheid? Dan nodigen we je graag uit voor een gratis kennismakingstraining.”


fit20 Raalte
Molenhof 24
8102 EX Raalte
0572 23 00 03
raalte@fit20.nl
www.fit20raalte.nl

Delen:

Deel dit artikel!