Bij Hollewand Attracties & Events spat het plezier er in álles vanaf

“We hebben bewust gekozen om de focus wat meer op unieke attracties te leggen”

Bij sommige mensen zit het ondernemer-schap in hun bloed. Geboren ondernemers die al van kleins af aan dromen van hun eigen, goedlopende bedrijf. Nou, Tom van Vilsteren en Monique Voorhorst horen absoluut niet bij deze groep ras-ondernemers. “Eigenlijk zijn we per ongeluk ondernemer geworden”, zo lachen de twee breed. “En per ongeluk nog best groot ook.”

Precies twee jaar geleden spraken we ook met Tom en Monique, maar eigenlijk is Hollewand in weinig zaken nog te vergelijken met het bedrijf van toen. “Toevallig lazen we het net nog even terug”, zo glimlacht Tom. “We durfden toen niet te zeggen dat we de grootste van Noordoost-Nederland wilden worden. Nou, dat is inmiddels zeker wel gelukt! Als je me zes jaar geleden had vertelt waar we nu zouden staan, dan had ik dat nooit gelooft. Alles is veel gestructureerder en professioneler. We hebben ons eigen pand op het industrieterrein van Raalte en we hebben het afgelopen jaar heel veel nieuwe attracties en kussens aangeschaft. Dat proberen we elk jaar te doen. We denken nog weleens: god, we zijn een echt bedrijf, haha!” Ja, er is behoorlijk wat veranderd, maar één ding is Hollewand nooit verloren: het plezier spat nog altijd van het stel af. “We doen dit omdat we het leuk vinden en ik denk dat dit stiekem ook het geheim achter onze groei is”, zo vertelt Monique. “Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten dit zien en voelen.” Tom knikt bevestigend: “Ik werkte in loondienst bij Hollewand en ik vond het werk zo ontzettend leuk. Toen de kans om het over te nemen zich zes jaar geleden voordeed, kon ik dat niet voorbij laten gaan.” 

Ludieke attracties 

Waar Hollewand jaren bekend stond om de springkussens en stormbanen, hebben Tom en Monique inmiddels bewust gekozen om de focus meer op attracties te leggen. “Dat is wat ons uniek maakt en wat we leuk vinden”, zo vertelt Monique. “We hebben daarom wat grotere, ludiekere attracties ingekocht. Zo hebben we sinds kort een sweeper, een spidertoren van tien meter hoog en een slingerbal. We merken dat deze attracties het heel goed doen bij bedrijven.” Tom: “De markt is voor ons natuurlijk ook best groot. We kunnen particulieren met een simpel springkussen bedienen, maar daarnaast hebben we ook voor gemeentes, scholen, verenigingen, bedrijven en evenementen heel veel keus. Zo stonden we deze winter met een snow globe in het centrum van Raalte, maar mochten we ook attracties verzorgen voor de Bruisweken en Ribs & Blues. Dat is toch vet? We zijn heel blij met de mooie klussen die we nu mogen doen en hopen dat we die lijn vooral kunnen doorzetten. Al willen we zeker geen gigantisch bedrijf worden, we ambiëren het niet om de grootste van Nederland te worden. Onze kracht zit ‘m vooral in het kleinschalige, dus we blijven ons richten op deze regio. En daarnaast kiezen we er heel bewust voor om zelf regelmatig lekker mee te gaan naar klussen. Uiteindelijk is dat de reden dat ik Hollewand ooit heb overgenomen, dus dat willen we absoluut behouden.”

 

Hollewand Attracties & Events     |    Heesweg 48   |   Raalte   |   0572 39 49 54   |    info@hollewand.nl    |  www.hollewand.nl

Delen:

Deel dit artikel!