Bij Schulten wil mensen blij maken, inspireren én helpen onthaasten

Al negentig jaar de plek voor mode én jou

In de razende maatschappij van tegenwoordig kan een halfuurtje écht goed shoppen er eigenlijk al niet meer vanaf. Want ja, druk druk hè? En het kan toch ook gewoon snel online? Juist in deze tijd besloot Bij Schulten heel bewust de winkel uit te breiden én een koffiebar toe te voegen. “We willen gastvrijheid uitstralen, nog meer een plek worden waar mensen graag willen zijn.”

Ja, officieel is Bij Schulten natuurlijk een kledingwinkel, maar deze term doet de winkel van Ellen Schulten simpelweg véél te kort. En dat merk je meteen zodra je de drempel overstapt. Alles ademt sfeer, liefde voor het modevak en een scherp oog voor detail. Van de manier waarop de verschillende merken worden gepresenteerd en de schattige zitjes verspreid over de winkel tot aan de koffiebar met lekkernijen en nauwkeurig uitgezocht servies. “Wij geloven erin dat je met deze details het verschil maakt”, zo glimlacht Ellen. “Daar kiezen wij als team Bij Schulten ook heel bewust voor. We willen een plek zijn waar mode én mensen samenkomen. Niks gehaast shoppen, maar echt even weg. Tijd voor jezelf. Toen we begin dit jaar de mogelijkheid kregen om de winkel uit te breiden met het pand van onze buren, grepen we die kans natuurlijk aan! Stiekem hadden wij altijd al de wens om wat meer lucht in de winkel te krijgen. Dat is gelukt, maar daarnaast hebben we ook een koffiebar kunnen realiseren. Ik zie dit als de perfecte aanvulling op ons concept. We verdienen ons brood met maximaal mooie outfits, maar we willen vooral ook gastvrijheid uitstralen, nog meer een plek worden waar mensen graag willen zijn.” 

Negentig jaar geleden opende de opa van Ellen de deuren van Bij Schulten in hartje Wijhe. Hij was een echte kleermaker, een vakman die zich met zijn herenzaak richtte op pakken en overhemden van hoge kwaliteit. De winkel ontwikkelde zich in de jaren die volgden heel organisch, aansluitend bij de tijdsgeest en dwars door drie generaties. “We hebben altijd geprobeerd om te kijken naar wat er omgaat in het hoofd van mensen”, zo vertelt Ellen. “Wat speelt er? Waar ligt de behoefte? Tegenwoordig shoppen mensen steeds vaker gehaast en online. Maar het echte persoonlijke contact, de aandacht, het ontsnappen uit de vluchtigheid… Daar ligt ook een grote behoefte, maar dat komt steeds minder terug in de retail. Ik geloof er heilig in dat de behoefte aan persoonlijke aandacht en hulp nooit zal verdwijnen, dus daarom richten wij ons daar nu heel bewust op.” 

Compleet ontzorgd 

Bij Schulten probeert klanten zoveel mogelijk persoonlijk te helpen én te ontzorgen, vandaar ook dat ze graag één op één afspraken aanbieden. “Dan maken we van tevoren een selectierekje klaar, zorgen we dat er iemand klaarstaat om jou van het beste advies te voorzien. Je kan bij ons ook altijd een complete outfit, inclusief schoenen en sierraden verwachten. Dat doen we heel bewust, zodat je een totaal ontzorgde look krijgt. We proberen ook echt mee te denken: wie ben jij als persoon? Wat past bij jou en de gelegenheid? Daarnaast vinden we het leuk om je te verrassen of te inspireren met toffe combinaties. Wij merken dat mensen daar blij van worden, maar het is ook een duurzaam principe. Ja, je kan kiezen voor allemaal losse flodders, maar je kan ook gaan voor een paar items waarmee je eindeloos kan combineren en waarvan je ook echt lang plezier hebt. Ja, je moet één keer tijd investeren, maar dan ben je ook écht klaar. Het is aan jou wat je kiest, het is aan ons om inspiratie te geven.” 

Heb je de perfecte nieuwe look gescoord? Geen zorgen, je hoeft niet meteen weer de gehaaste wereld in. Geniet in alle rust nog even na in de heerlijke koffiebar. Neem een lekkere cappuccino van Mocca D’or met een gebakje van Patisserie Lindeboom of een brownie van Jantjes Lief. Voor deze merken heeft Bij Schulten ook heel bewust gekozen, zo vertelt Ellen: “Wij houden van mooie merken, van een mooie presentatie. Daar besteden we in onze hele winkel veel aandacht aan, maar zeker ook in de koffiebar. Bij ons vind je daarom allemaal mooie, regionale bedrijven, merken die met hart en ziel hun ambacht bedrijven. Dat past heel goed bij wat we willen uitstralen, bij onze missie: mensen blij maken, inspireren en helpen onthaasten. Echt even aandacht voor jezelf.”

 

Bij Schulten     |    Langstraat 31   |   Wijhe   |   0570 521 532   |    mail@schultenwijhe.nl     |   www.bijschulten.nl 

Delen:

Deel dit artikel!