Blender Media wil na Nederland ook voet tussen de deur bij Sallands bedrijfsleven

Heb je de kop boven dit artikel goed bekeken? Misschien zelfs meerdere keren? Dan denk je ongetwijfeld dat de schrijver een foutje heeft gemaakt. Dat Salland en Nederland zijn omgewisseld. Een logische gedachte, maar het is toch echt een ‘bewussie’. Wel eentje die enige toelichting behoeft. Uit het verhaal van eigenaren Rick Duteweert en Joeri Slegten blijkt namelijk dat ondernemers buiten Salland de weg naar Blender Media soms gemakkelijker weten te vinden dan de bedrijven uit de eigen, vertrouwde omgeving. En daar willen ze graag verandering in brengen!

Ze illustreren het met een mooi voorbeeld. “Een bedrijf op hetzelfde bedrijventerrein hier in Raalte schakelt een videoproductiebedrijf uit Amersfoort in. Terwijl wij 500 meter verderop zijn gevestigd…” Het heeft bij de twee grondleggers van Blender Media geleid tot enige zelfreflectie. “De conclusie voor onszelf was helder: we moeten in Salland beter zichtbaar worden”, steken ze de hand in eigen boezem. Het is er misschien een beetje bij ingeschoten. Alle tijd, aandacht en energie ging uit naar de opdrachten en het blij maken van de klanten. Logisch ook als je het moet doen met een professionele, maar wel kleine groep medewerkers. “Inmiddels bestaat ons team uit: Milan (editor), Len (productieassistent), Rick (business director) en Joeri (creative director).”

Hollywood

Toch kunnen we met een gerust hart stellen dat het met de basis van Blender Media hartstikke goed zit. Het is nu dus tijd om na de regio’s Twente en Zwolle ook een ander deel van de provincie Overijssel te verleiden. Namelijk het eigen Raalte en de omliggende dorpen!
Nou, dan wordt het tijd om de USP’s maar eens voor het voetlicht te brengen. “Het is belangrijk om (potentiële) klanten inzicht te geven in het proces van een videoproductie. Dat het meer is dan een beetje rondhuppelen met een camera op de schouder. En dat wij alles in eigen beheer kunnen oppakken. Van het script tot het opleveren. Dat zorgt voor korte lijnen en daardoor kunnen we snel schakelen. In tegenstelling bijvoorbeeld tot partijen die continu allerlei krachten moeten inhuren.”

Een ander belangrijk kenmerk van Blender Media is de passie voor het vak in combinatie met een enorme gedrevenheid. “Ja, we durven wel te beweren dat we er altijd voor 200% tegenaan gaan. De komst van de productieassistent maakt het voor ons nu in ieder geval wel een stuk gemakkelijker om meer tijd te stoppen in de concepten. Dat kun je gewoon niet op de automatische piloot doen”, aldus Rick en Joeri die qua materiaal niets aan het toeval overlaten. “We zijn niet een of andere audiovisuele boer. Werken met high-end tools en belichtingstechnieken die zelfs in Hollywood worden gebruikt. Dat maakt in onze ogen echt het verschil. Het past bij ons. We zijn superperfectionistisch en überkritisch! En daarmee willen we ons neerzetten als dé videospecialist in Salland.” Bedrijven zien tegenwoordig steeds meer de toegevoegde waarde van videomarketing. Het is een onderdeel van de strategie voor marketingcommunicatie. En sinds corona is online alleen maar groter geworden. Net als de belangstelling voor live streaming.”

Videomarketing

Blender Media is voor allerlei soorten videomarketing in te schakelen. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuw product, een ‘klassieke’ bedrijfsfilm die toch net even door de blender is gehaald, een ‘behind the scenes’ bij een onderneming of het vastleggen van een event. “We leveren maatwerk, maar wel altijd met een verrassende twist.”
Voor de (nabije) toekomst voorzien ze dus wel een gestage groei van het bedrijf. “Met deze stabiele basis zijn we klaar voor de toekomst. Het zorgt voor meer creativiteit en het geeft ons ook tijd en rust om meer te ondernemen. En nog beter zichtbaar te zijn…”

Blender Media
Boeierstraat 10G
8102 HS Raalte
0572 700 267
info@blendermedia.tv
www.blendermedia.tv

Delen:

Deel dit artikel!