Bonthuis Vaartjes Makelaars en Alex Makelaars slaan handen ineen!

Bonthuis Vaartjes Makelaars en Alex Makelaars zijn per januari 2023 een samenwerking aangegaan die staat als een huis. Naast efficiencyvoordelen is vooral de klant nog beter geholpen met méér woningaanbod en méér verkoopkracht in de regio’s Zwartewaterland, Kop van Overijssel, Kampen en Zwolle én het gemak van totale ontzorging onder één dak.

De samenwerking – nog onder de vertrouwde namen – telt vier servicekantoren, in Zwartsluis, Genemuiden, Kampen en Zwolle. Het team bestaat uit vijftien medewerkers. De kantoren zijn aangesloten bij de NVM. Bert Vaartjes en Freek van den Berg vormen de directie van de organisatie in Kampen, Genemuiden en Zwartsluis. De vestiging in Zwolle blijft zelfstandig, onder leiding van Rick Maatman.

Hypotheken en verzekeringen in huis
Alex van Erven van Alex Makelaars in Kampen is blij met de kans die ontstaat; als adviseur en taxateur blijft hij actief in de nieuwe samenwerking. We waren als makelaardij al marktleider in de regio Kampen/Zwolle, maar kunnen onze klanten nu nog meer service bieden. Zo hebben we nu ook de beschikking over een hypotheek- en verzekeringsafdeling vanuit De Hypotheekshop van Bonthuis Vaartjes.

VVV-kantoor voor woonvragen
Ook Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes – ook marktleider – ziet de voordelen: “We lijken als kantoren veel op elkaar, qua manier van makelen en in de communicatie. In Genemuiden en Zwartsluis fungeren onze kantoren als een soort VVV-kantoor; heb je een woonvraag? Loop dan bij ons binnen; we zijn laagdrempelig. De kantoren van Alex in Kampen en Zwolle zijn dat ook.” Rick Maatman, eigenaar van het kantoor Zwolle, is het ermee eens. “Het onderlinge gevoel is erg goed, daarnaast is het een mooie uitdaging om onze wederzijdse markten te vergroten.

De klant profiteert
Zowel de kantoren als de klant profiteren dus van een stukje kruisbestuiving. De woningmarkt in aansluitende wijde regio’s Kampen, Zwolle en Zwartewaterland zien de samenwerkingspartners met vertrouwen tegemoet. De verhuisbewegingen van potentiële kopers komen nu nog beter in beeld en hierdoor kunnen wij sneller een match maken bij een huis uit ons aanbod, aldus Bert Vaartjes.

Samen makelen en de match maken
“De markt is gelukkig weer enigszins genormaliseerd”, bekijkt Freek van den Berg de ontwikkeling in de markt. “Het overbieden is deels voorbij, waardoor kopers meer kans maken. Wij komen nu weer echt aan makelen toe: goed luisteren naar de klant en op basis daarvan de meest geschikte woning zoeken of verkopen.

Delen:

Deel dit artikel!