Boost je werkdag met een smakelijke sushi-lunch van Umami

Tijs Stob vaart nu eigen koers met zijn sushi-restaurant en ijssalon

Soms lopen zaken anders dan je in gedachten had. Als ondernemer kun je nu eenmaal niet altijd alles van tevoren uittekenen. Het ondernemersavontuur van Tijs Stob met zijn sushi-restaurant en ijssalon kreeg vlak na de start in maart een bijzondere wending.  

In de vorige editie van het Sallands Ondernemers Magazine kon je lezen over de opening van Tijs’ nieuwe sushi-restaurant in Raalte. Een overtuigend begin voor een nieuwe franchisevestiging, zou je denken. Maar het liep anders. Het plan om in de franchise van een sushi-keten uit Deventer mee te draaien ging enkele dagen na de start rigoureus van tafel. Samen met zijn stiefvader Jop van Haaren besloot Tijs al snel het roer om te gooien. “Wij wilden méér”, zo vertelt Jop. “We luisteren naar onze klanten in Salland en we willen iets leveren dat hier past.” Daarom ging de vestiging aan de Nieuwe Markt kort na de opening verder onder eigen vlag, met een eigen koers. En een nieuwe naam op het pand: Umami-Raalte . “Umami is een van de basissmaken, naast zoet, zout, zuur en bitter”, legt Tijs uit. “Umami is afgeleid van het Japanse woord ‘umai’, wat ‘heerlijk’ betekent.” De zaak van Tijs en Jop draait inmiddels een paar maanden en dat loopt goed. “Wij zitten met ons restaurant eigenlijk tussen alles in”, vertelt Jop over Umami. “Een comfortabele plek om lekker te dineren, niet de snelle snackbarhap of de uitgebreide Chinese tafel. Precies daar tussenin.” En de mouwen zijn doorgaans snel opgestroopt bij Umami. Deze ochtend stond Tijs al vóór 10.00 uur een ijsje te scheppen voor een klant. “We waren nog niet eens open, maar ja, ik was er toch, dus waarom niet?”, lacht hij. 

Lunch-sushi

Naast het restaurant is de sushi-delivery van Umami nog steeds in volle gang, daar is niets aan veranderd. Delivery is beschikbaar door de hele regio. Er is zelfs ruimte voor uitbreiding, met name rond lunchtijd. “Voor bedrijven bieden we op woensdag, donderdag en vrijdag lunch-sushi aan”, zegt Jop daarover. “Een keer wat anders dan een broodje bal tussen de middag. Of een gebakken vis. Wij leveren een smakelijke lunch, vers, betaalbaar. Als je vóór 11.00 uur bestelt, bezorgen we rond 12.30 uur de bestelling op het werk. We hebben onder andere twee elektrische auto’s waar we mee rondrijden. We richten ons niet alleen op de bedrijven op het Raalter industrieterrein, we brengen de lunch ook naar alle andere bedrijventerreinen in de regio. In Wesepe, Heino, Wijhe, Luttenberg, noem het maar op.” Wil je de bedrijfslunch nog aankleden met een toetje? “Kan ook”, zegt Jop. Het ijs (van leverancier Gio’s) gaat bij Umami als warme broodjes over de toonbank. “Perfect als toetje bij een bedrijfslunch”, zegt Jop. “We bezorgen het ook, verpakt in een coldpak.” Heb je nog nooit sushi gegeten en snap je er niks van? “Bel gewoon even”, zegt Tijs. “We kunnen dan makkelijker afspraken maken en we helpen je graag bij het samenstellen van een lunch of een maaltijd. Ook geven we graag uitleg bij onze producten.”

 

Umami Raalte   |   Nieuwe Markt 9   |   Raalte   |   0570 241 300   |   info@umami-raalte.nl   |   www.umami-raalte.nl   

Delen:

Deel dit artikel!