Bouw Van der Valk Exclusief Hotel Deventer van start

De bouw van het Van der Valk Exclusief hotel op A1 Bedrijvenpark Deventer is begonnen. Naar verwachting wordt het hotel begin 2020 opgeleverd. Het wordt het duurzaamste van der Valk hotel tot nu toe en levert meer dan 100 banen op.

Het Valk Exclusief hotel van tien verdiepingen biedt ruimte aan 140 kamers, een restaurant en live cooking. Het hotel krijgt een congrescentrum met zeven vergader- en twee congreszalen. Op de negende etage komt een fitnesscentrum met wellness en een zwembad. Gasten kunnen ontspannen en genieten van een uniek uitzicht over Hanzestad Deventer.

Energieneutraal
Het hotel wordt het duurzaamste hotel van het horecabedrijf tot nu toe. Het complex krijgt geen gasaansluiting en voorziet volledig elektrisch in zijn warmte- en energiebehoefte. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van windenergie van de nabije gelegen windmolens, zonnepanelen op het dak en van warmte-/koudeopslag in de bodem. Daarmee wordt het hotel volledig energieneutraal.

Grote wens
Met de viersterrenplusvestiging in Deventer komt er een grote wens uit voor directeur Paul van der Valk: “Deventer is een van de mooiste steden van Nederland. De A1 is de verbinding tussen Oost- en West-Nederland. Wij willen met dit hotel dan ook nog meer gasten van de schoonheid van Deventer en Salland laten genieten.”

Werkgelegenheid
Burgemeester Andries Heidema: “Het van der Valk hotel levert directe werkgelegenheid voor Deventer op en meer omzet en werk voor bedrijven en de toeristische sector in de stad. Het hotel wordt een blikvanger langs de A1 en is een geweldig aanwinst voor Deventer.”

Het Valk Exclusief hotel zorgt direct voor ruim 100 vol- en deeltijdbanen (totaal ongeveer 100 FTE). Indirecte werkgelegenheid (door o.a. de samenwerking met schoonmaakbedrijf en leveranciers) is hierin niet meegenomen.

Delen:

Deel dit artikel!