Bruisende business op feestlocatie Logtenberg op de Boerhaar

Tuinzaal heeft absolute ‘WOW-factor’

Lotte Duteweert en Niek Haarman hebben met Logtenberg op de Boerhaar (gemeente Olst-Wijhe) een bruisende onderneming. Het zalencentrum tegenover de kerk is niet alleen het middelpunt van de buurt, maar ook een begrip in de regio. “We verzorgen vooral trouwerijen en feesten, maar bedrijven zijn ook zeer welkom”, vertellen de uitbaters. “We hebben ruime parkeergelegenheid voor de deur. En zeg nou zelf. Boerhaar is toch het middelpunt van Nederland.”

Lotte Duteweert was direct verkocht toen ze destijds bij het bedrijf van de familie Logtenberg binnenkwam. “Ik dacht: wow, wat mooi. De zalen, de sfeer. Soms ben ik bang dat het gaat wennen. Dat het ‘gewoon’ wordt. Dat je niet meer ziet dat het hier zó mooi is. Dat gevoel van ‘wow’ wil ik graag vasthouden.” Lotte en Niek namen het bedrijf anderhalf jaar geleden over en werken nu met vier fulltimers en 25 oproepkrachten. Zo’n 375 partijen, dat is wat het ‘team Logtenberg’ per jaar verzorgt. “Het voelt niet als werk”, zegt Lotte, zittend in de serre met uitzicht op het terras en zicht op de kerk aan de overkant. “Kijk ons hier zitten. Iedere maandagochtend ben ik blij dat ik niet naar mijn werk hoef te jakkeren. Na mijn afstuderen werkte ik als podotherapeut. Maar ik miste passie. Wat we nu doen vind ik geweldig. Ja, ik zit er emotioneel in. Dat we bij de intiemste momenten van mensen mogen zijn, trouwen, verjaardagen, het is steeds weer bijzonder om een mooi feest neer te zetten. Aandacht, daar gaat het om. Tot in detail wil ik dat gasten het naar hun zin hebben. Na een geslaagd feest, lijkt het soms of ik zweef, zó leuk vind ik het.” 

Zakelijk

Dat Logtenberg een ‘toptrouwlocatie’ is in Overijssel, dat weten veel mensen niet. En dat Logtenberg naast trouwerijen, partijen en thema-avonden, regelmatig (groot)zakelijke klanten ontvangt, mag ook gezegd. “We hebben zakelijk veel mogelijkheden, met in alle zalen de benodigde elektronica en voorzieningen”, zegt Niek. “Bovendien hebben we ruime parkeergelegenheid voor de deur.”Drie zalen. De cafékamer. Oogt als een bruin café, maar door de serre en het terras aan de voorkant is er veel licht. “Sorry, we hebben net de vloer in de was gezet”, verontschuldigt Niek zich. Het verklaart waarom de meubels ongezellig aan de kant geschoven zijn. De glimmende houten vloer lacht ons toe. “Doen we regelmatig. Die vloer is veertig jaar oud en nog puntgaaf.” De feestzaal dan. Hip en strak, met een sfeervol verlichte bar prominent in de zaal.

“Hier kunnen we met 25 tot tweehonderd gasten zijn”, legt het stel uit. “Halen we de tussenwanden weg, dan is de zaal twee- of zelfs driemaal zo groot.” En dan de tuinkamer. Nou ja, zeg maar gerust tuinzáál. Een lichte ruimte met zitjes, veel groen, frisse atmosfeer, met uitkijk op de gigantische tuin, met vijver, een bruggetje, terrassen op verschillende niveaus. Via het kronkelpad is het vanaf de deur exact anderhalve minuut lopen naar een ‘trouwkapel’. “Dat hebben we natuurlijk gemeten om de muziek precies te laten aansluiten”, zegt Lotte met oog voor detail. Het pad loopt naar een trouwscène zoals je die in films ziet (witte klapstoeltjes, netjes gerangschikt, overkapping met lichtjes). Wow. Verrassend. Je verwacht dit niet als je alleen de voorkant van Logtenberg ziet. 

Emotioneel

Gastvrouw Lotte is er trots op. “Dat we deze locatie mogen uitbaten, fantastisch. De eerste keer dat we een trouwerij hadden, raakte ik geëmotioneerd. Het was zó mooi. Om een opa of oma met tranen in de ogen te zien. Toen was ik misschien iets te veel betrokken, haha. Maar daar gaat het toch om? Attent zijn. Aandacht. Kwaliteit. Meeleven met je gasten. Ik denk altijd maar zo; hoe zou ik het zélf graag willen?” Zo romantisch en emotioneel zit Niek er niet in. “Natuurlijk vind ik het fantastisch om mensen de avond van hun leven te geven, daar doen we alles voor. We hebben een gezond, solide bedrijf, maar dat wil ik zo houden en zelfs verder uitbouwen. Koken is mijn passie en ik leef me graag uit in de keuken. Ik wil mezelf en onze medewerkers blijven ontwikkelen. En ik ben ook nuchter en zakelijk. Ik krijg energie als ik goed kan inkopen en een mooi ‘feest op maat’ kan aanbieden. Dat geeft mij uiteindelijk veel voldoening.”

Logtenberg op de Boerhaar     |    Boerhaar 16   |   Wijhe  |   0570 521 277   |    info@delogtenberg.nl    |   www.delogtenberg.nl

Delen:

Deel dit artikel!