Businessclub De Firma navigeert op goede sfeer en inspirerende excursies

“Je leert elkaar kennen als je in elkaars wereld treedt”

Businessclub De Firma heeft zo’n 25 leden, maar dat mag best wat meer worden. Dus porren de bestuursleden van de club de boel een beetje op. De boodschap aan ondernemend Salland: “Haak aan! Maak kennis! Ga een keer mee!”

De Firma. Wat is het? Hoe werkt het? Wat is de sfeer in zo’n club? Dat laatste wordt direct duidelijk als we met twee van de vier bestuursleden aan tafel schuiven om over De Firma, opgericht in 2012, te praten. Martin Blokvoort (penningmeester) ‘schenkt’ de koffie en Tom van Duuren (secretaris) steekt onbevangen van wal om allereerst bestuurslid Niels Schoorlemmer af te melden voor de meeting én om over de Firma te vertellen. Gezellig, ontspannen, gastvrij. Even later stormt Aniek Spronk (voorzitter) de ruimte binnen. “Sorry dat ik te laat ben. Gebeurt me nooit. Goed dat je een appje stuurde”, richt ze zich tot Martin. “Anders was ik deze afspraak écht vergeten. En sorry, ik stink naar paard, ik kom net uit de stal.”

De toon is gezet. Een lach, wat haastig gedoe, wat gevatte opmerkingen over en weer. En dan keert de rust terug en volgt de interactie. “Je leert elkaar kennen als je in elkaars wereld treedt”, zegt Aniek. “Daarom bezoeken we met De Firma elkaars bedrijven. Gezelligheid mixen we met actuele onderwerpen. Een spreker over een nieuwe wet, een maatschappelijk initiatief, een rondleiding langs technische innovaties. Of we maken een bedrijfsexcursie. Leden komen uit heel Salland. We organiseren activiteiten waarbij je je zakelijke relaties kunt uitbouwen of gewoon met elkaar van gedachten kan wisselen in een relaxte sfeer.”

Goedgevulde jaaragenda

Het is zeker niet alleen maar lol maken bij De Firma, benadrukken de drie aanwezige bestuursleden. Er valt altijd iets serieus te leren of te ontdekken. Daarom is er een degelijke, goedgevulde jaaragenda waar soms een actueel item aan wordt toegevoegd. “Eenmaal per maand bezoeken we een bedrijf”, geeft Tom uitleg. “Hoe zo’n avond werkt? Welkomstwoordje, een voorstelrondje voor de gasten die erbij zijn.” Aniek haakt in: “We eten wat, en het is gezellig. Dan is er een presentatie, of een rondleiding door een bedrijf, het kan van alles zijn. Leuke dingen die je kunt melden, successen delen. Vaak een kijkje in de keuken. Heel interessant. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld op excursie geweest naar de Rooftop Studio’s in Holten en we hebben computerbedrijf Azerty bezocht, inclusief een hilarische presentatie van eigenaar Jeroen te Wierik.” Eenmaal per jaar is er een weekendje weg met de club, in april. “Nou ja, weekend, een nacht”, nuanceert Martin. Aniek haakt weer in: “Laatste keer zijn we naar Groningen geweest en hebben we een bezoek gebracht aan RTV Noord en bioscoop Het Forum. Ken je dat? Nee? Absolute aanrader. Zou je eens heen moeten gaan.”

Je kan niet anders dan enthousiast worden van de verhalen van De Firma, de club die wordt gedreven door ondernemers en persoonlijkheden die nieuwsgierig zijn naar anders, nieuw en verdieping (zeggen ze zelf). “Oh ja, nog het laatste nieuws”, haast Aniek te melden. “De Firma gaat samen met de Bagatelle de haringparty organiseren. Op 15 juni. Dat deed Peter Walter altijd, maar wij nemen dat nu over. Eerste vaatje haring wordt geveild voor het goede doel. Dat doen we dus ook met businessclub De Firma.”

Businessclub De Firma
Salland
info@defirma.bizz
www.defirma.biz

Delen:

Deel dit artikel!