Current Connect start met Charging Connect nieuwe afdeling in laadpalen

“Dankzij onze boerennuchterheid passen we heel goed bij Sallandse ondernemer”

Al vijftien jaar is Current Connect een begrip in Salland als het gaat om glasvezel en telecom. Maar achterover leunen? Dat is niks voor dit Raalter bedrijf! Ze richten hun blik op de toekomst en zochten actief naar mogelijkheden om de organisatie toekomstbestendig te maken. En dat is gelukt! Current Connect stapt met de nieuwe afdeling Charging Connect namelijk in de wereld van de laadpalen.

“Glasvezel blijft de komende jaren nog onze core business, maar een houdbaarheidsdatum heeft het natuurlijk wel”, zo vertelt general manager Randy Schipper nuchter terwijl hij een slok van zijn koffie neemt. “Wij wilden daarom onze horizon verbreden en onze kennis en expertise in het installatiewerk inzetten in een nieuwe tak van sport. De energietransitie kwam daarin al snel ter sprake. Veel bedrijven moeten deze stap nog zetten, dus voor ons is dit het perfecte moment om nu te beginnen in de laadpalen en ons zo voor te bereiden op de toekomst. Sinds vorig jaar januari zijn we al actief in de installaties en storingen van laadpalen in de publieke ruimte, afgelopen zomer zijn we begonnen met Charging Connect en leveren, installeren en onderhouden we laadpalen. Vanuit Current Connect hebben we een enorm netwerk in Noordoost-Nederland en veel van deze bedrijven zijn met de energietransitie bezig, dus daar ligt een mooi gat dat wij kunnen vullen. De komende jaren willen wij blijven groeien en onszelf in de installatiebranche als keyplayer wegzetten.”

Voor ondernemers die op zoek zijn naar een laadpaal is de keuze tegenwoordig behoorlijke reuze. Een cowboymarkt, zo omschrijft Randy het zelf. “En dus is het de kunst om jezelf te onderscheiden”, zegt hij daarover. “Hoe wij dit doen? Wij zijn van de boerennuchterheid en passen daardoor heel goed bij de gemiddelde Sallandse ondernemer. Er zijn een paar hele grote spelers op de markt, maar wij zijn juist een kleine organisatie die het belangrijk vindt om heel laagdrempelig en benaderbaar te zijn. We zijn van de no nonsense-mentaliteit, dus als je ons belt, weet je binnen een dag waar je aan toe bent. Daarnaast kunnen we dankzij onze grote flexibele schil ook nog eens heel snel schakelen. Op dit moment garanderen wij de installatie van je laadpaal binnen twee werkweken. En je krijgt ook nog eens vijf jaar garantie.”

Goed én stijlvol

Naast de prettige mentaliteit van Charging Connect, heeft het bedrijf ondernemers ook écht iets te bieden. Als distributeur van het gerenommeerde Ratio levert Charging Connect namelijk hoogwaardige laadpalen. “Ratio is een heel mooi Nederlands bedrijf dat hele goeie en stijlvolle laadpalen maakt. Wij leveren aan zowel particulieren als het mkb. Alle functies zitten erop, dus voor ondernemers is dat heel handig. Zo kun je ze koppelen aan E-flux laadpassen en is er zelfs een mogelijkheid om uit te breiden naar een laadplein-functie waaraan dertig stuks gekoppeld kunnen worden. Daarnaast hebben wij vanuit ons werk in de glasvezel een heel fijn systeem voor de zakelijke markt. Deze software zijn we nu ook voor onze laadpalen-tak aan het bouwen. Hiermee kunnen onze klanten live storingen inschieten. Binnenkort komt er ook een software-update die ervoor zorgt dat je de ledverlichting op de laadpaal kan aanpassen naar de kleuren van je huisstijl. Dat geeft toch nét dat beetje extra”, zo glimlacht Randy. Voor iedereen die nu denkt: ‘Ach, dat is me veel te duur’, heeft hij ook goed nieuws! Charging Connect heeft namelijk een lease-aanbod. “Vanaf veertig euro per maand heb je een paal bij je bedrijf en kun je alles in één krijgen: installatie, service en periodiek onderhoud. Op die manier hopen we ook de kleine mkb’ers aan te moedigen om deze stap te zetten.”

Charging Connect bruist van de ambitie, zoveel is duidelijk. Het doel? Naamsbekendheid opbouwen en steeds meer bedrijven voorzien van laadpalen. Daarnaast staat er komend jaar een verhuizing op de planning. “We gaan een paar straten verderop ons eigen pand bouwen. Eind dit jaar hopen we over te gaan. In de toekomst zouden we hierin ook graag een soort academy oprichten waarin we mensen kunnen opleiden en omscholen, een plek waar jonge mensen kunnen oefenen aan zo’n laadpaal. Daarin zien we ook een hele mooie kans om samen te werken met andere bedrijven uit de regio. Die oproep zou ik hierbij ook graag doen: laten we met z’n allen onderzoeken hoe we samen kunnen werken in de energietransitie, maar ook op het gebied van personeel.” 

 

Charging Connect   |   Kotterstraat 5   |   Raalte   |   088 310 3131   |   info@chargingconnect.nl   |   www.chargingconnect.nl 

Delen:

Deel dit artikel!