Datalek bij de Persgroep Nederland

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is iedere onderneming, overheidsorganisatie of instantie verplicht te melden wanneer er een datalek is geconstateerd. Dit moet worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze week overkwam het de Persgroep Nederland, onder meer uitgever van de Stentor.

Een aantal abonnees van de Stentor heeft een mail ontvangen waarin het nieuws over het datalek naar buiten is gebracht. Een hacker heeft zich toegang verschaft tot de databases waarin gegevens zijn opgeslagen die consumenten hebben ingevoerd.

De abonnees, die een mail hebben ontvangen, zijn de klos, want hun gegevens waren opgeslagen in één van de gehackte databases. In de meeste gevallen gaat het om persoonlijke gegevens als (bedrijfs)naam, e-mailadres, adres en woonplaats en telefoonnummer.

In een reactie laat de Persgroep Nederland weten begrip te hebben over eventuele bezorgdheid over de beveiliging van gegevens. Na het incident is de beveiliging daarom verder opgeschroefd. Wie vragen heeft over het datalek kan contact opnemen met de klantenservice (088 056 1580) of mailen met privacy@persgroep.nl.

Foto: ter illustratie, via want.nl

Delen:

Deel dit artikel!