De drie genomineerden Cross-over Innovation Challenge zijn bekend

Medical Precision, Theo Schrijver Interieurbouw en Van Remmen UV Technology zijn de drie genomineerden die in aanmerking komen voor de Cross-over Innovatie Award 2018. De prijs voor de beste sectoroverstijgende innovatieve samenwerking wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De winnaar wordt bekend gemaakt op 13 september 2018 tijdens de Cross-over Innovation Challenge. Een evenement van Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park (PSP), Health Innovation Park (HIP) en het Agri&Food Innovatiecluster.

Uit ruim twintig aanmeldingen zijn drie genomineerden gekozen op basis van onder andere impact, ondernemerschap, maatschappelijke verantwoordelijkheid en marktwaarde.

Medical Precision
Medical Precision uit Zwolle heeft een markeringssyteem ontwikkeld die gebruikt wordt in ziekenhuizen bij de behandeling van kanker. Aanleiding was de vraag van Isala ziekenhuis aan Art of Beauty om een oplossing te vinden voor het zetten van de uiterst pijnlijke, niet nauwkeurige en niet meer te verwijderen “richtpunten” voor radiotherapie bij kanker. Door een unieke samenwerking van verschillende partijen is een uniek nieuw product ontwikkeld dat een verbetering voor patiënten betekent aan het begin van hun kanker-behandelings-periode. Meer informatie: https://medicalprecision.nl/.

Theo Schrijver Interieurbouw
In samenwerking met Bacron BV uit Heeten heeft Theo Schrijver Interieurbouw uit Heino een uniek kunstophangsysteem ontwikkeld die kostbare kunst in musea sneller en veiliger kan ophangen. De machine breng ophangpunten over op de op muur, maar is ook geschikt om de kunst aan te laten hangen tijdens een presentatie of tijdelijke tentoonsteling. Museum De Fundatie in Zwolle test de machine en is fan. Naar verwachting komt de machine op korte termijn op de markt. Website Bacron BV: https://www.profielvanaluminium.nl/.

Van Remmen UV Technology
Van Remmen UV Technology uit Wijhe heeft de handen ineen geslagen met Jotem Waterbehandeling BV om het probleem dat de verontreiniging van medicijnresten in drinkwater veroorzaakt op te lossen. Met hun innovatie Advanox™ gaan zij nog een stap verder dan van tevoren gedacht. Met deze nieuwe techniek wordt UV-C licht gebruikt om medicijn- en hormoonresten effectief af te breken in oppervlaktewaterstromen. Meer informatie: https://vanremmen.nl/advanox/.

X-over Innovation Challenge
De drie genomineerden pitchen begin september voor de vakjury. Deze bestaat uit Alexander van de Koevering en Milou van Elburg (Rabobank IJsseldelta), Marianne Driesse (Wydo NBD B.V.), Tom Koenderman (Cloudgarden en winnaar XIC-award 2017) en Marius Woldberg (ondernemer en oud-directeur Kennispoort Regio Zwolle). De winnaar gaat naar huis met een speciaal voor de challenge ontworpen award en staat direct in de spotlights van klanten en investeerders.

De X-Over Innovation Challenge (XIC) is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park (PSP), Health Innovation Park (HIP) en het Agri&Food Innovatiecluster. Gezamenlijk werken zij aan het versterken van de regionale economie door ondernemers en instellingen te ondersteunen op het gebied van innovatie. Dit jaar is de lustrumeditie en wordt de prijs uitgereikt tijdens een exclusief XIC-diner. Meer informatie via www.xic18.nl.

Delen:

Deel dit artikel!