De startende ondernemer hoeft niet langer te dolen!

Startersapp en startersloket vormen de kompas om de koers te kunnen bepalen

Het is een herkenbare situatie voor alle ondernemers. Als je uit het niets moet beginnen, weet je soms niet hoe en waar je moet beginnen. Misschien heb je zelfs zoveel vragen dat je de moed bij voorbaat al in de schoenen zinkt. Toch heb je het gered en juist dat doorzettingsvermogen kenmerkt ook de ondernemer.

Maar wat zou het toch mooi zijn als er binnen jouw eigen gemeente een plek is waar je al jouw vragen kunt neerleggen. “Geen gekke gedachte”, vonden ook ondernemersvereniging ZP Raalte, zelfstandig adviseur Roel Westra en de gemeente Raalte.

Zij hebben de handen ineen geslagen om de startende ondernemers zowel live (startersloket) als online (startersapp) een vliegende start te geven. De samenwerkingsovereenkomst is eind september van handtekeningen voorzien door Westra, wethouder Dennis Melenhorst en voorzitter Vanessa Holtkuile van ZP Raalte.
De aanleiding voor de introductie van het startersloket en de startersapp (ergens in het najaar, de datum wordt nader gecommuniceerd) ligt min of meer in een rapport van Bureau Louter. “Daarin werd een analyse gemaakt van het ondernemersklimaat in de gemeente Raalte en één van de conclusies was dat we beschikten over een relatief laag aanbod starters. De oorzaak zou kunnen liggen in het feit dat ze niet goed weten waar ze de juiste informatie moeten ophalen en dat ze dus enigszins komen te zwemmen”, constateren de drie.

Centrale plek

Met de twee nieuwe instrumenten, die financieel mede mogelijk zijn gemaakt door de provincie Overijssel, moet dat beeld gaan veranderen. “De gemeente helpt starters graag écht verder, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot succesvolle bedrijven”, geeft Melenhorst nog maar eens aan. “We zien bij ZP Raalte veel starters die baat hebben bij een centrale plek voor hun vragen. Dat we deze centrale plek nu samen ontwikkelen, is een wens die in vervulling gaat”, reageert Holtkuile die blij is met het feit dat de app ook elders in de provincie Overijssel (o.a. Zwolle) wordt uitgerold. “Het mooie is dat we dan ook van elkaar kunnen leren en desgewenst de content van de app kunnen aanpassen.”

De startersapp bundelt dus regionale- en gemeentespecifieke informatie over het starten van een bedrijf. Tevens worden nieuwsberichten, contactgegevens van ondernemersverenigingen en de gemeente Raalte en interessante evenementen gedeeld. Naast de app kan de startende ondernemer met zijn of haar vragen terecht bij het statersloket dat wordt gerund door leden van ZP Raalte. Zij zijn zelf ook (kleine) ondernemers en worden bovendien gesteund door een netwerk van meerdere ondernemersverenigingen. Dit netwerk bevat veel kennis die wordt ingezet om de startende ondernemer verder te helpen. “Het startersloket is dus een loket voor en door ondernemers”, besluiten de drie.

ZP Raalte
www.zpraalte.nl

Delen:

Deel dit artikel!