DigiWorks loodst ondernemingen door steeds complexere ICT-wereld

Oer-Sallands bedrijf is dé ICT-totaalleverancier voor het regionale bedrijfsleven 

Chris Ploeger heeft de deurklink van het kantoor nog in de hand als de telefoon al gaat. Joviaal begroet hij de klant die meldt een probleem met het mailverkeer te hebben. De berichten lijken niet meer door te komen en dat blokkeert het zakendoen. Tijdens het telefoongesprek lichten twee grote schermen op. Links een dashboard met alle systemen. Rechts de eigen website met de quick-support knop. Een meekijksessie wordt gestart en enkele minuten later is de diagnose gesteld. Het is het begin van de oplossing.

Het is een willekeurige dag op het kantoor van DigiWorks. En het is slechts één voorbeeld uit een lange en gevarieerde rij vragen die dagelijks op de regionale ICT-partner wordt afgevuurd. “Steeds meer mensen werken vanuit huis en daardoor zien we het aantal hulpvragen wel toenemen. Bedrijven komen er achter dat hun infrastructuur niet optimaal is ingericht voor het nieuwe werken. Tel daarbij op dat dat veel MKB’ers ook niet beschikken over uitgebreide ICT-expertise en de hulpvraag is geboren. Als DigiWorks helpen we de bedrijven graag om ze door het doolhof van de steeds complexere ICT-wereld te loodsen. Onderweg slechten we alle obstakels.”

Het oer-Sallandse DigiWorks heeft zich sinds 2007 sterk ontwikkeld. Van de start op de zolderkamer naar de huidige status van dé ICT-totaalleverancier voor het regionale bedrijfsleven. “Servers, netwerken, software, managementsystemen, cloudopslag en toestellen voor eindgebruikers zoals smartphones, desktops, laptops, tablets, noem maar op. We willen dat alles op een efficiënte manier met elkaar communiceert en samenwerkt. En goed beveiligd is tegen oneigenlijk gebruik, hacks, DDoS-aanvallen, virussen. Alles dat de bedrijfsvoering in de weg kan staan.”

Wesley Visser 

 

 

 

 

 

 


Vingerafdruk

Met een team van inmiddels vijf medewerkers is DigiWorks in staat iedere hobbel op automatiseringsgebied te nemen. Of het nu gaat om de vraag naar webservices, naar cloudoplossingen voor opslag of naar een compleet nieuwe ICT-infrastructuur voor jouw bedrijf. “Onze ontwikkeling is niet anders dan die bij andere bedrijven. Van klein naar groter worden en de daarbij behorende groeistuipen. Een andere tijd en een andere fase voor de onderneming zorgen er voor dat je een duidelijke keuze moet maken. Welke afslag ga je nemen? En dat geldt dus ook voor je ICT-netwerk”, aldus Ploeger.

Hij illustreert het met een mooi voorbeeld van Schrijver Stalinrichting dat bekend maakte van Broekland te verhuizen naar een nieuwbouwpand in Raalte. Dan ga je er min of meer van uit dat je dan kunt profiteren van enorm snelle verbindingen. “We hebben de verhuizing begeleid en ter plekke bleek dat de glasvezel nog niet was opgeleverd. Een beer op de weg, maar dat hebben we weten te omzeilen door een straalverbinding te creëren.”

“Dat is waar we sterk in zijn”, vervolgt de Heinose ondernemer. “Praktisch denken en oplossingen realiseren. Of het nu een simpel vraagstuk is of een complex probleem. Wij volgen de ontwikkelingen op ICT-gebied op de voet en vertalen het naar praktische oplossingen voor onze klanten. Dat doen we voor uiteenlopende branches. Van een tweewielercentrum tot een keten van apotheken en van ZZP’er tot een grote MKB’er. We brengen business en ICT bij elkaar. Zie dat maar als de vingerafdruk die we bij het MKB in de regio achter willen laten”, zegt hij met een knipoog naar het nieuwe logo dat DigiWorks begin dit jaar heeft gepresenteerd. 

DigiWorks
Paalweg 5
8141 RT Heino
0572 395 030
info@digiworks.nl
www.digiworks..nl

Delen:

Deel dit artikel!