Dijkman Energy Systems, Zon Montage en Solar1 verder onder één dak

Dennis Dijkman is ontwapenend nuchter. Zijn levensfilosofie zou iets kunnen zijn in de trant van: ‘je moet doen wat mogelijk is’. Met andere woorden: het heeft geen zin om te dromen over zaken die niet kunnen en stop vooral je energie in wat je wel van de grond kunt krijgen. Zo is de eigenaar van Dijkman Energy Systems, Zon Montage en Solar1 ook te werk gegaan toen hij zocht naar een locatie om zijn bedrijven onder één dak te brengen.

Nieuwbouw op bedrijventerrein Blankenfoort in Heino zou fantastisch zijn, maar dit was uitgesloten omdat er geen kavels beschikbaar zijn. Het vizier ging dus snel in de richting van bestaande bouw. In dat segment is hij op hetzelfde bedrijventerrein wel op een pareltje gestuit. In de hoek van de L.J. Costerstraat heeft hij namelijk een ruim pand weten te bemachtigen dat vanaf de N35 ook nog eens heel goed zichtbaar is en dus extra reclamemogelijkheden biedt.

Hij is in zijn sas, want met de imposante groei in elk van de drie bedrijven is een krachtenbundeling eigenlijk gewoon bittere noodzaak. “Het is niet echt efficiënt als je over drie locaties en twee plaatsen (Heino en Dedemsvaart) verdeeld bent. Bovendien misten we in ons voormalige hoofdkantoor een goede ruimte om mensen te ontvangen. Dat hebben we hier wel en we kunnen tegelijk een mooie showroom realiseren. Samengevat kun je stellen dat we een professionelere uitstraling krijgen en een kostenbesparing realiseren omdat we groter kunnen inkopen.”
Als we hem eind maart spreken, is er al veel gedaan, maar moet er ook nog heel veel gebeuren in het nieuwe onderkomen. Het is de bedoeling dat in het weekend van 22 juni de deuren open gaan voor genodigden, familie en andere relaties. En natuurlijk voor het team van 25 trouwe medewerkers van Dijkman Energy Systems, Solar1 (levering en advies) en Zon Montage (installatie van zonnepanelen).

Nederlands product
Los van de stijging in het gebruik van zonnepanelen heeft Dijkman wel een duidelijke verklaring voor de groeispurt van zijn ondernemingen. “Er is minder concurrentie. In de crisistijd maakte een flink aantal bouwbedrijven de sprong om de zonnepanelen er bij te doen, maar de aannemers zijn weer huisjes gaan bouwen.”

Het principe van ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is goed geweest voor de sector waarin ook een duidelijke kwaliteitsslag is gemaakt. “Er is geen rommel meer te koop”, aldus de ondernemer die in een markt, die wordt overstelpt met producten uit Aziatische landen, bij voorkeur met Nederlands fabricaat werkt. “Ik ben blij dat we binnenkort zaken gaan doen met een fabriek in Noord-Nederland. Ze maken al langer gebruik van een bijzondere techniek, maar nu komt er ook een eigen productielijn. Het is goede kwaliteit, ze geven 25 jaar garantie en het is esthetisch een lust voor het oog. En als je dit kunt leveren voor een prijs die net onder ons andere topproduct LG ligt, dan vind ik het geweldig om met een Nederlands product te kunnen werken.”


Dijkman Energy Systems
L.J. Costerstraat 37, Heino
0572 – 36 79 18
info@dijkmanenergysystems.nl
www.dijkmanenergysystems.nl

Delen:

Deel dit artikel!