Drone Your Future gelooft heilig in de onbegrensde mogelijkheden van drones

Als je hem hoort praten over het fotograferen en filmen met drones kun je je niet voorstellen dat hij ooit achter een bureau plaats neemt. Toch is Quido Lubbers heel stellig als hij verklaart over een paar jaar zelf amper nog te filmen en te fotograferen. Als het aan hem ligt, is hij dan degene die de medewerkers van Drone Your Future op pad stuurt. En zeker niet  alleen voor foto- en filmproducties. “Snel bezorgen van AED’s of medicijnen, inspectie van agrarische gronden; het kan in de toekomst allemaal met drones.”

De mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen lijkt niemand in deze regio echt op ontdekkings-tocht te willen gaan. Iedereen, behalve Lubbers dan. “Soms voel ik me letterlijk een pionier in de regio. “Het zou toch geweldig zijn als Zwolle of Raalte de eerste gemeente in Nederland wordt waar drones worden ingezet om pakketjes te bezorgen of AED’s snel op de plek van bestemming te krijgen.”

Quido is wie hij is. Ook als hij aanschuift bij de directeur van een grote onderneming. Zijn outfit is standaard als volgt: een spijkerbroek met gaten, zwart of wit T-shirt, lakschoentjes los aan de voeten en zijn handelsmerk: een pet of muts op zijn hoofd. Verwacht dus zeker ook geen standaard film als je Drone Your Future inschakelt. “Dan moet je niet bij mij zijn. Ik bekijk alles vanuit een ander perspectief.” 

Lubbers heeft het hart op de tong en mag graag een beetje tegendraads zijn. “Klanten komen soms met een mooi idee, maar als ik het niet vind passen, dan geef ik direct aan hoe ik er over denk. Ik ben de professional in mijn vakgebied, laat het creatieve proces maar aan mij over!”

Betekent dat ook meteen dat Lubbers alleen in het hogere segment werkzaam wil zijn en je dus rekening moet houden met een flinke factuur? “Nee hoor, ik ben erg blij met een aantal hele grote klanten voor wie we nationaal en internationaal hele mooie dingen mogen maken. Maar we zijn er voor iedereen! We maken totaalproducties – dus inclusief uitgewerkt script, techniek, licht, geluid en animaties – voor bijna elk budget. En ook met een minder groot budget komen we gewoon naar je toe om alles goed door te spreken en een script op te stellen”, aldus de Zwollenaar die in Heeten is opgegroeid en daar tot z’n 21ste heeft gewoond.

Grote mensenwereld

Het verhaal over de oorsprong van Drone Your Future mogen we je niet onthouden. “Dat is echt een bijzonder verhaal”, vertelt de eigenaar er zelf over. “Ik wilde eigenlijk een GoPro kopen voor een vakantie op Mallorca en ging naar huis met een drone van 200 euro. Eén dag in de sneeuw testen en het was al kapot. Ik heb toen een semiprofessionele uitvoering aangeschaft en twee weken later nam ik de drone mee tijdens het kerstdiner bij mijn schoonouders. De familie was zo enthousiast toen ik met de drone binnen over tafel vloog dat ze me aanspoorden om er verder mee te gaan.”

Voor Lubbers was het een openbaring om iets te vinden waaraan hij veel plezier beleeft en waarbij ook nog eens bleek dat hij over het nodige talent beschikt. “Tot die tijd was ik echt iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken. Sporten en gamen vond ik leuk en daar blonk ik in uit. En het besturen van de Playstation controller is bijna hetzelfde als het besturen van de drone, dus…”

Het laatste zetje naar een volwassen status van zijn bedrijf moest komen van de netwerkclubs in de omgeving en uiteindelijk zijn eigen netwerkplatform ‘Tisnetwerken’. “Het was de ontbrekende sleutel om van Drone Your Future een succes te maken.

Meld je aan voor het ‘Tisnetwerken Kerstgala
Is Quido Lubbers zo’n persoon die meer dan 24 uur in een dag lijkt te hebben? Het heeft er alle schijn van. Hoe vind je anders de tijd om een eigen bedrijf in de steigers te zetten, bestuurslid te zijn van Business & Pleasure, veel te reizen en je helemaal suf te netwerken?
En dan tussen de bedrijven door ook nog in je eentje het ‘Tisnetwerken Kerstgala’ te organiseren. Op 18 december vindt de eerste editie plaats met: een 6 gangen-diner, champagnedames, exclusieve dance-acts, bekende artiesten en gastvrouwen van de Nederlandse tv . “Het belooft een waanzinnige avond te worden. De kaarten kosten een paar cent, maar dan heb je ook echt wat”, stelt Lubbers. Voor meer informatie:
info@tisnetwerken.nl.

Drone Your Future
Schoenerweg 1b
8042 PJ Zwolle
038 234 0018
info@droneyourfuture.com
www.droneyourfuture.com

Delen:

Deel dit artikel!