Een nieuw pand voor Boshuizen Motor Service

Als je als driejarige peuter al achter op de motor van je vader zat, vastgebonden aan de topkoffer met een sjorband, dan is het niet raar om dezelfde peuter als volwassen man tegen te komen in zijn eigen motorzaak. Het motorvirus is niet te vermijden als beide ouders graag toerden en jij met het grootste gemak een dutje deed tegen de rug van je vader. De 32-jarige Koen Boshuizen is bijna tien jaar ondernemer en zijn Boshuizen Motor Service groeide van een werkplaats in Lemelerveld naar een spiksplinternieuw pand op Zegge VII in Raalte.  

“Motorrijden is een manier van leven”, zegt Koen. “Het is de vrijheid die je ervaart. Je komt op bijzondere plekken, je moet het doen met verschillende weerselementen en omdat je heel gefocust rijdt, heb je aan het eind van de dag je hoofd leeg. Als ondernemer ben ik verder gegaan in mijn eigen hobby en ik werk aan de hobby van anderen, mooier kan het niet!” Twee jaar was hij bezig met de verhuizing naar de Barkstraat maar dan heb je ook wel wat. Een nieuw pand op een goed zichtbare plek, een volledig geoutilleerde werkplaats, ruimte voor zo’n tachtig occasions en alle aanverwante artikelen die een motorrijder zich maar kan wensen.

Samen met drie werknemers neemt Koen alle motoren – behalve de categorie Harley Davidson – onder handen in een open, ruime werkplaats die voorzien is alle mogelijke gereedschappen én de kennis van de monteurs. Ook kunnen rijders hun motor onderbrengen in de winterstalling op de eerste verdieping en wordt jaarlijks samen met motorclub Free Wheels uit Heeten een toertocht georganiseerd. Het meest in het oog springend is het ruime aanbod van gebruikte motoren. Onervaren of gevorderd, man of vrouw, heropstapper (in de jeugd altijd gereden, daarna er niet meer aan toegekomen, toch altijd die kriebel behouden) of beginner; aan het aanbod van Boshuizen zal het niet liggen. En hoewel het niet altijd makkelijk is om aan goede occasions te komen, maakt Koen gebruik van een internationaal netwerk en is een ophaal-ritje in Europa niet ongebruikelijk.

Bochtje draaien

De motorzaak heeft niet veel geleden door het coronavirus. “Het is vrij lastig om aan onderdelen te komen en de lockdown kwam precies in onze drukste periode. Maar gelukkig zien we nog steeds veel mensen die graag op de motor stappen. Zelf heb ik het Pinksterweekend ook op de motor doorgebracht. Lekker (en natuurlijk veilig) met elkaar een mooi bochtje draaien.”

Boshuizen Motor Service
Barkstraat 1
8102 GV Raalte
0572 37 16 62
info@boshuizenmotorservice.nl
www.boshuizenmotorservice.nl

Delen:

Deel dit artikel!