ELICIT Online één van de meest innovatieve ondernemingen van 2020

ELICIT Online is verkozen tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van 2020. De keuze is gemaakt door een expertpanel in opdracht van de Kamer van Koophandel (KvK). Op 21 januari 2021 maakt KvK bekend wie zich het meest innovatief mag noemen. Elicit Online is genomineerd vanwege hun slimme en unieke manier om waardevolle kennis uit hoofden te halen.

ELICIT Online is in 2017 opgericht door Wouter Schotborgh, Joost Tervelde en Herman Ouwerkerk. Ouwerkerk: “We zijn trots om in de KVK Innovatie Top 100 te staan, naast al die andere mooie innovatieve bedrijven en hopen hiermee de zichtbaarheid van onze oplossing voor de maak- en procesindustrie verder te vergroten!”

Ervaringskennis vastleggen en beschikbaar maken
Elke organisatie heeft experts rondlopen die een schat aan ervaring hebben opgebouwd gedurende hun carrière. Maar deze kennis is in de praktijk vaak niet of nauwelijks vastgelegd en beschikbaar voor collega’s. Hoe borg je snel en gestructureerd waardevolle ervaringskennis van experts? En hoe bied je dit vervolgens op een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijke manier aan?

Deze 2 vragen vormden de basis voor ELICIT Online. Ouwerkerk: “Met onze software stellen we organisaties in staat om snel en gestructureerd de waardevolle ervaringskennis van hun experts vast te leggen én beschikbaar te maken voor alle medewerkers.” Deze unieke ELICIT-methode  is ontwikkeld tijdens promotieonderzoek van Wouter Schotborgh aan de Universiteit van Twente en doorontwikkeld door toepassing in diverse industrieën en bedrijfstypen en binnen meerdere afdelingen van grote en kleine bedrijven.

Het resultaat? Sneller opleiden en inzetten van (nieuwe) medewerkers, verlaging van onnodige stilstand en verhoging van kwaliteit en output. “Door het borgen en beschikbaar stellen van de aanwezige kennis, helpen we onze klanten succesvol en concurrerend blijven op de steeds meer globaliserende markt,” zegt Ouwerkerk.

KvK Innovatie Top 100
Sinds 2009 maakt KvK jaarlijks de Innovatie Top 100 bekend. Hiermee wil KvK mkb-bedrijven met innovatieve oplossingen in de kijker zetten. Dit jaar maakte een panel van innovatie-experts de selectie uit bijna 400 inzendingen voor een notering in de Innovatie Top 100.  Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Publieksprijs
Op donderdag 21 januari 2021 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Vanaf 7 december kan iedereen via www.kvkinnovatietop100.nl stemmen op het meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Delen:

Deel dit artikel!