Emma van Nieuwenhuizen beste ZomerOndernemer van Zwolle

Vrijdag jongstleden sloot ZomerOndernemer Zwolle/IJsseldelta af met een feestelijke Kick Out in het Mac3 Park stadion in Zwolle. Ruim twintig jongeren presenteerde hun bedrijf tijdens een feestelijke ondernemersmarkt in aanwezigheid van wethouders, lokale ondernemers, familie en vrienden.

Emma van Nieuwenhuizen met haar bedrijf Dancing with demons, www.dancingwithdemons.nl, werd verkozen tot winnaar van de regio Zwolle en zal in oktober meedoen aan de landelijke finale. Jarno Vogelzang kreeg van de Belastingdienst de prijs voor de beste administratie. Hij won tevens de wildcard en heeft daardoor nog kans op de landelijke finale. Alle deelnemers ontvingen uit handen van Milou van Elburg van de Rabobank IJsseldelta het ZomerOndernemer Certificaat.

Een succesvol concept
Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit de regio Zwolle in praktijk kennis gemaakt met het ondernemerschap. Dit deden ze door tijdens de vakantie een eigen bedrijf op te starten en te runnen. Ze kregen begeleiding, presentaties en workshops van ervaren ondernemers en de Belastingdienst.

Op bezoek bij ervaren ondernemers
Daarnaast waren de deelnemers waren iedere week te gast bij lokale ondernemers uit de regio. Ze bezochten de Rabobank en  Bloem & Styling ‘Aan de Zeven Alleetjes’. Ook namen ze een kijkje in de keuken bij McDonald’s Zwolle Zuid en tot slot bezochten ze nog Giel Fashion en Horeca.

Landelijke finale
Op 11 oktober a.s. zal in Zwolle de landelijke finale van ZomerOndernemer worden georganiseerd. De winnaars uit 13 landelijke regio’s zullen het daar tegen elkaar opnemen voor de titel ZomerOndernemer 2018.

Foto Nordy Visser van Zieno

Delen:

Deel dit artikel!