“En nu? Iedereen wil mij hebben…Hoe zal ik dit aanpakken en waar begin ik?”

“Tja, ook ik ben door al die coronaperikelen even stilgezet in de tijd”, zei de sollicitant.

“De sollicitant vervolgd; “ik krijg zomaar ineens veel vrije tijd. Dat heb je als veel (privé) afspraken worden afgezegd.

Kijk, ik heb een leuke baan in een technisch bedrijf waar ik al meer dan 20 jaar werk met plezier en met de meeste collega’s heb ik ook een goede klik, maar ze weten allemaal dat ik best wel eens wat anders zou willen doen.

Gewoon iets anders, een nieuw avontuur aangaan. Ik ben hier altijd open over geweest!

Maar echt actie ondernemen deed ik niet. Ik nam er ook niet echt veel tijd voor. Maar in mijn hoofd voelde ik steeds meer ruimte ontstaan en dan ga ik er toch weer over nadenken.

Nou moet ik ook wel bekennen dat ik bijvoorbeeld niet veel doe met LinkedIn , ik ben er niet echt handig mee. Dus ik vroeg mijn vrouw of zij mijn LinkedIn profiel wat wilde aanpassen en zet er dan maar bij dat ik wel opensta voor iets anders.

Het was op een woensdagmiddag dat ik werd gebeld door mijn vrouw die enigszins paniekerig reageerde dat mijn LinkedIn profiel werkelijk was ontploft.

Ik keek ’s avonds op mijn profiel en ik zag werkelijk tientallen reacties van recruiters, jobhunters en P&O-ers die allemaal kennis met mij wilden maken. Ze beloofden de mooiste banen en natuurlijk konden ze mij ook uitstekende arbeidsvoorwaarden aanbieden.

Ik heb echt niet onder een steen gelegen hoor!

Natuurlijk weet ik dat de arbeidsmarkt overspannen is met name ook voor beroepen in de techniek, maar dit had ik in de verste verte niet zien aankomen.

Zijn eerste reactie was: en nu dan? Iedereen wil mij hebben. Hoe zal ik dit aanpakken en waar begin ik?”

André Duteweert
www.uitzendbureausalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!