“En volgend jaar gewoon weer live!”

Schouderklopjes voor organisatie online editie Ondernemer van Morgen

Zelfs podiumbeesten als Bram Steijn en Paul Maas moeten zich een beetje unheimisch hebben gevoeld. Waar ze normaliter met veel plezier tegen een kleine driehonderd ondernemers aankletsen, bleef het gezelschap van live toehoorders beperkt tot een aantal technici en de overige organisatoren van het event Ondernemer van Morgen. “Inderdaad, het was een vreemde ervaring”, stelt Steijn die desondanks wel supertevreden is over het verloop.  

“Als je eerst op het punt staat om alles af te blazen en je krijgt later 270 aanmeldingen waarvan bijna iedereen ook was ingelogd, dan kun je niet anders dan heel enthousiast worden”, zegt hij anderhalve maand later. Zijn relaas wordt onderstreept door Evelien Roescher, mede-eigenaar van fit20 in Raalte. “Een mooie creatieve oplossing in coronatijd”, omschrijft ze het beeldend. 

Tekst gaat verder onder de foto

Frank Krake op het podium van een leeg Hoftheater

Het goede gevoel begon natuurlijk al met een borrelbox, goed gevuld met allerlei heerlijke Sallandse producten. Dat was mede de aanleiding voor deelnemende ondernemers om in klein gezelschap samen te kijken en te luisteren naar gastspreker Frank Krake. Hoeveel tegenspoed kan iemand hebben in zijn zakelijke avonturen? Zijn boodschap: hoe hard je ook valt, je kunt altijd weer opstaan! En in zijn geval uitgroeien tot succesvol ondernemer en schrijver van een aantal boeken. 

De Tukker heeft de titel ‘Rampondernemer’ omarmd en verheven tot een soort geuzennaam waarmee hij door het land trekt. “Een inspirerend verhaal”, vond Evelien. “Het toont aan dat je altijd moet blijven doorzetten. Hoe groot de tegenslag ook is. Schouders er onder en gaan. Dat is ook ondernemerschap!”

De organisatie van Ondernemer van Morgen mocht vele reacties, complimenten en schouderklopjes in ontvangst nemen. Tijdens het event via chat en app en na afloop via Facebook. “Daar zijn we blij mee, maar we kijken er natuurlijk wel naar uit om elkaar volgend jaar weer live te ontmoeten.” Dat gevoel wordt onderstreept door Evelien Roescher. “Ik hoop dat we dan weer fysiek aanwezig kunnen zijn om gezellig te netwerken. Want dat is toch het mooiste!”

Ondernemer van Morgenwww.ondernemervanmorgen.nl|info@ondernemervanmorgen.nl

Fotografie: Maeike Blauw Fotografie

Delen:

Deel dit artikel!