ER IS WERK helpt bedrijven om tóch die perfecte werknemer te vinden

“Je kan wel 101 dingen willen, maar durf ook open te staan voor verrassingen” 

Alle vacaturesites staan bomvol, LinkedIn barst van de oproepjes en op vrijwel iedere winkel hangt een poster met ‘personeel gezocht’. En dus is de vraag: hoe vind je in al dit geweld tóch die perfecte werknemer? ER IS WERK schiet ondernemers graag te hulp!

“Ik vrees dat we wel kunnen concluderen dat de krapte op de arbeidsmarkt niet iets tijdelijks is”, zo valt Daniëlle Poppe met de deur in huis. “De vergrijzing zal alleen maar toenemen, dus de komende jaren blijft het moeilijk. En dus is het als ondernemer wel zaak om je hiertegen te gaan wapenen. ER IS WERK helpt heel graag bij deze werving en selectie. Hoe? Wij houden van persoonlijk en oprecht contact, dus alles begint met een kennismaking. Wat voor een bedrijf heb je? Wat zijn de ontwikkelingen? Hoe is de sfeer? Een nieuwe werknemer moet immers ook goed in het team passen. Daarna nemen we de vacature uitgebreid door: want wat moet iemand in ieder geval in huis hebben? En wie is jouw ideale kandidaat? Pas als je dat heel goed weet, kan je de juiste doelgroep enthousiasmeren. De kandidaat die je voor ogen hebt, bepaalt namelijk ook hoe de vacaturetekst geschreven is. Je woordgebruik, je zinslengte. En let wel: op deze arbeidsmarkt kan je 101 dingen willen, maar blijf daarin ook kritisch en durf open te staan voor verrassingen. Want misschien is er wel iemand binnen de organisatie die met scholing en coaching door zou kunnen groeien. Of misschien past iemand niet precies bij wat jij in gedachten had, maar is het wél de perfecte match.”

Koffiemoment

Zodra je als bedrijf precies weet wat én wie je zoekt, kan ER IS WERK aan de slag met het opzetten van campagnes. “Offline, online en via social media, maar we besteden ook veel aandacht aan online vindbaarheid en we benaderen actief zelf mensen. Wij krijgen heel vaak de opmerking: ‘Waarom komen mensen wel bij jullie, maar niet bij ons?’ Omdat wij geen sollicitatiegesprek voeren, maar we mensen uitnodigen voor een koffiemoment. Dat is laagdrempelig, vrijblijvend. Daarnaast is recruiten ook gewoon een vak hè. Een goeie recruiter maakt echt het verschil. Wij kennen de bedrijven en functies dankzij uitgebreide gesprekken. Vanuit daar geven we gerichte adviezen. We proberen daarnaast ook heel actief te kijken of iemand inderdaad de juiste persoon is. Daar komt onze kennis van interviewtechnieken om de hoek kijken. De juiste vragen stellen, de verdieping zoeken, weten wat je naar boven wilt brengen. En dan niet alleen gericht op het cv, want we willen vooral de persoon aan de andere kant van de tafel beter leren kennen. Vanaf daar kijken we verder: wat past bij jou? Waar word je gelukkig van? Op het moment dat wij enthousiast zijn over iemand, maken we een uitgebreid profiel. Zo kan het bedrijf alvast lezen waarom wij denken dat diegene geschikt is. Het is vervolgens aan hen om iemand uit te nodigen voor een gesprek. Zijn er vragen of twijfels? Dan zijn wij voor bedrijven ook een sparringpartner. En als iemand daadwerkelijk wordt aangenomen en daar jarenlang gelukkig werkt? Ja, dat maakt ons natuurlijk ontzettend trots.”

ER IS WERK  |  Koestraat 20  |  Raalte  |  0572 792 008  |  info@eriswerk.nl  |  www.eriswerk.nl

Delen:

Deel dit artikel!