Er waait een frisse wind door Notariskantoor De Zwart Raalte

Kandidaat-notaris Mare Oortwijn voelt zich op haar plek bij dorpsnotaris in Raalte

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar notarissen zijn ook gewoon ondernemers. Arnoud de Zwart van het gelijknamige notariskantoor hoef je bijvoorbeeld niets te vertellen over de kracht van het netwerken. Zo werd hij via zijn landelijke netwerk van collega’s geattendeerd op een mogelijke aanwinst voor zijn kantoor. En zo maakt Mare Oortwijn inmiddels al weer een jaar onderdeel uit van het team.

Alles viel op zijn plek. Notariskantoor De Zwart had een vacature voor een kandidaat-notaris en Mare Oortwijn wilde vanwege de liefde het liefst terug naar de regio waar haar roots liggen. “Voor mezelf was het ook wel duidelijk dat ik een groter kantoor wilde verruilen voor een dorpskantoor. Bij mijn vorige werkgever sprak ik vaak met bedrijfsjuristen en had ik amper direct contact met de klant. Het was even resetten, maar het is ontzettend leuk om nu met alle generaties aan tafel te zitten. En als het dan ook nog in de plaats is waar je bent opgegroeid… Ik weet natuurlijk wel hoe het in Raalte reilt en zeilt.”

Het is goed om meteen even aan te geven wat de status is van kandidaat-notaris. Je zou namelijk kunnen denken dat het gaat om iemand die nog bezig is om de opleiding af te ronden en alvast een beetje mag ruiken aan de dagelijkse praktijk. Niets is minder waar, want een kandidaat-notaris is volwaardig notaris. “Je mag waarnemen voor de kantoorhoudende notaris en ook een acte passeren. We hebben dezelfde opleiding afgerond. Er is dus geen verschil in kennis. De wet schrijft alleen voor dat je kandidaat blijft tot het moment dat je officieel wordt benoemd tot notaris”, aldus Mare. “Het grote voordeel is dat we veel flexibeler zijn. Als ik weg ben, kan ik er op vertrouwen dat ik een goede waarnemer heb”, vult Arnoud aan.

Sparringpartner
Mare heeft een brede basis, maar in haar korte carrière bij een groter notariskantoor heeft ze zich al wel gespecialiseerd in familierecht en ondernemingsrecht. Twee rechtsgebieden die verwantschap hebben. “Ondernemen is een intensief en spannend avontuur dat je helemaal opslokt en daarom is het belangrijk dat je de privézaken goed hebt geregeld. We zien dat ondernemers vaak helemaal niets hebben vastgelegd over hoe het verder moet met het bedrijf als ze scheiden, ziek worden, willen stoppen of overlijden. Dat kan een groot probleem worden. Zeker als Jan en alleman zich ermee gaat bemoeien zonder dat ze verstand hebben van het ondernemerschap. Onze boodschap is dus: regel het goed. Daarmee creëer je rust. Voor jezelf en voor jouw familie.”

Notariskantoor De Zwart heeft al meer dan dertig jaar notariële ervaring. Met de komst van Mare Oortwijn waait er weer een jonge, frisse wind door het kantoor. “Ze is doortastend, een echt mensen-mens die iedereen snel op het gemak stelt en fanatiek om het beste voor de klant te bereiken”, geeft een collega van Notariskantoor De Zwart desgevraagd aan. Los van alle kennis, kwaliteiten en persoonlijke karaktertrekken ziet Arnoud de Zwart nog een duidelijke meerwaarde. “Het is fijn dat we over en weer sparringpartner kunnen zijn.”

Notariskantoor De Zwart Raalte
Drostenkamp 2
8101 BX Raalte
0572 36 36 19
info@notarisdezwart.nl
www.notarisdezwart.nl

Delen:

Deel dit artikel!