“Fittere medewerkers en langere concentratie dankzij IntrCooll van Oxycom”

Directeur Harold Groot Roessink van BMI-Thegon:

RAALTE/BAAK- “Als het in het Midden-Oosten goed functioneert, dan moet het voor ons in Baak helemaal het ei van Columbus zijn.” Directeur Harold Groot Roessink van machine-fabriek BMI-Thegon in het Gelderse Baak had niet veel tijd nodig om de meerwaarde van de ‘IntrCooll’ van Oxycom in te schatten.

Vrij vertaald: als het in extreem warme landen als Dubai en Saoedi-Arabië kan zorgen voor een constant koelere temperatuur, dan moet het in Nederland helemaal geen probleem zijn. Niet wetende dat de thermometer hier afgelopen zomer waarden zou aangeven die deden vermoeden dat je in een of ander woestijnland verbleef.

Het was de ultieme test en de IntrCooll doorstond het examen met glans. “Op de werkvloer was iedereen hartstikke blij. Ik heb destijds nog een bericht op LinkedIn gepost om in die hittegolf aan te geven dat het bij ons wel lekker koel was. De medewerkers gaven zelf aan langer geconcentreerd en fitter te zijn. Sommigen zagen er zelfs tegenop om naar huis te gaan omdat het daar warmer zou zijn…”

80% energiezuiniger

BMI-Thegon was op zoek naar apparatuur voor een goede luchtbehandeling. “We keken al langer rond voor een airco op het dak, maar we moesten dan wel rekening houden met een behoorlijke stijging in de stroomkosten. Het doel was iets te vinden dat energiezuiniger is. Via mijn zwager kwam ik uit bij Hans Reinders van Oxycom. Hij gaf direct de garantie dat het systeem 80% energiezuiniger zou zijn.”
“En”, geeft Hans Reinders van Oxycom aan, “minder energie verbruiken is ook de meest effectieve manier om minder CO2 uit te stoten. Want energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. Willen we de klimaatdoelstellingen behalen om de energietransitie te realiseren, dan moet iedereen zich daarvan bewust zijn”, aldus de grondlegger van het Raalter bedrijf die benadrukt dat de IntrCooll-unit geen koudemiddelen gebruikt om te koelen en te ventileren. En het is ook nog eens gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Schone lucht

In Baak beschikt BMI-Thegon over twee bedrijfspanden. Daarom moesten in totaal zes units worden geplaatst. Of het nu tropisch warm is of het al licht vriest, de temperatuur blijft continu 21 of 22 graden. “Het werkt perfect”, is dan ook de conclusie van Groot Roessink. “Los van de temperatuur is het binnen veel frisser. Er is minder sprake van nevel omdat de warme lucht van de machines wordt afgezogen en schone lucht in de hal wordt geblazen. Ik zie de aanschaf van de IntrCooll als een investering in arbeidsomstandigheden die zich meteen al heeft terugbetaald.”

Oxycom Fresh Air BV
Kaagstraat 31
8102 GZ Raalte
0572 – 34 94 00
info@oxy-com.com
www.oxy-com.com

Delen:

Deel dit artikel!