Fix Recruitment fixt de perfecte kandidaat voor jouw marketingvacature

“Ik kan heel snel inschatten of ik iemand bij een bedrijf zie rondlopen”

Op deze krappe arbeidsmarkt jouw ideale, nieuwe werknemer vinden? Vrijwel onmogelijk. Toch? Nou, wat Sander Westenberg betreft niet. Voor hem en zijn bedrijf Fix Recruitment is het vooral een zeer interessante tijd. “Nu kan ik juist extra van waarde zijn voor bedrijven.”  

Nee, aan opdrachten heeft Sander op het moment zeker geen gebrek. Heeft een bedrijf een vacature? Even vragen of ze hulp nodig hebben en het antwoord volgt razendsnel. Alsjeblieft, ja! Voor iedereen die na deze woorden al op het punt staat om Sander te bellen: moment. Fix Recruitment focust zich namelijk specifiek op marketingfuncties. 

Een bewuste keuze, zo vertelt hij. “Tijdens een interim klus kwam ik erachter dat vrijwel alle recruitmentbureaus die zich specialiseren in marketing in de Randstad zitten. En dus dacht ik: waarom ga ik dat gat niet opvullen? Ik kom zelf uit deze regio en ik zie ook dat we hier nog wat achterlopen op het gebied van marketing. Bij veel bedrijven begint het kwartje nu langzamerhand te vallen en die willen er meer op gaan inzetten. Ik vind het mooi om daarbij te kunnen helpen. Daarnaast geloof ik ook sterk in de kracht van specialiseren. Waarom? Omdat je een heel specifiek netwerk kan opbouwen, maar ook omdat je de markt in dat vakgebied écht goed kan leren kennen.”

Zoekspelletje

Wie de passie in Sanders ogen ziet als hij over recruitment praat, zou denken dat hij als klein jongetje al droomde van dit vak. Niks is minder waar. Van zijn HR-studie werd hij niet heel enthousiast en toen belandde hij bij toeval in de recruitment. Een schot in de roos, zo bleek. “Ik geniet intens van de kick die ik voel als ik iemand aan die nieuwe baan kan helpen. 

Je hebt daarmee ook best wel impact, want een baan is toch een groot onderdeel van iemands leven. En je maakt niet één, maar twee partijen heel blij. Wat mij een goeie recruiter maakt? Ik kan heel snel inschatten of ik iemand bij een bedrijf zie rondlopen. Of het zou klikken met het team. Recruiten is niet heel erg ingewikkeld, uiteindelijk is het gewoon een zoekspelletje. Je moet alleen wel de juiste vertaalslag weten te maken. Van bedrijf – wat zoek je? – naar kandidaat – wat heb je nodig? Daarnaast is een portie doorzettingsvermogen in de huidige markt natuurlijk wel een must. Ik kan me echt verliezen in een vacature. 

Dan denk ik: er moet toch íemand zijn die dit wil en kan?”

Fix Recruitment groeit hard en daarom staat het aannemen van personeel hoog op Sanders to do-list. Hij droomt ervan om de komende jaren een hecht team op te bouwen. “Een groep mensen die werkt aan hetzelfde doel, maar die vooral ook samen een hoop lol kunnen trappen. Fix hangt nu nog heel erg aan mij als persoon, maar ik hoop dat klanten in de toekomst niet meer speciaal voor mij bellen. Dat ze met Fix willen samenwerken omdat ze weten dat daar gegarandeerd goeie recruiters zijn die het voor ze fixen. En uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat als een bedrijf in Noordoost-Nederland een marketingpositie te vervullen heeft, dat ze weten: oké, ik moet Fix Recruitment bellen.”

 

Fix Recruitment     |    Vrieswijk 1   |    8103 PB Raalte   |   06 4850 8600   |    info@fixrecruitment.nl     |   www.fixrecruitment.nl    

Delen:

Deel dit artikel!