FlexiblePlus: tien jaar champagne- en slootwatermomenten

Ondernemer Rick Spijkerboer krijgt energie van goed werkgeverschap

 “Mooie tijd”, vat eigenaar Rick Spijkerboer tien jaar uitzendorganisatie FlexiblePlus samen. “Champagnemomenten waren er plenty. We zijn allang geen traditioneel uitzendbureau meer. We zijn een werkgever. Maar weet je wat ik het mooiste vond? De persoonlijke ontwikkeling van mijn team en ons bedrijf als geheel.”

FlexiblePlus viert dit jaar het 10-jarig jubileum. “Donders mooi”, klinkt het enthousiast uit de mond van ondernemer Rick Spijkerboer. “Met champagne- en slootwatermomenten zeg ik altijd maar. Corona was een dieptepunt. Maar ik kon me erbij neerleggen omdat iedereen er last van had. Ik heb mezelf gedetacheerd, NOW-steun ontvangen, en zo FlexiblePlus door een lastige periode gestuurd. Champagnemomenten waren er plenty, elk jaar realiseerden wij groei, behalve tijdens corona. Maar weet je wat ik het mooiste vond? De persoonlijke ontwikkeling van mijn team en ons bedrijf als geheel. Dát is het mooiste. Ik krijg energie van goed werkgeverschap. Als ik zie dat mensen groeien, zich ontwikkelen. Natuurlijk, het eindresultaat telt, maar als medewerkers nieuwe dingen aanpakken, grenzen verleggen, drempels over gaan, daar blij van worden, dat is voor mij de beloning en mijn motivatie.”

De cijfers: 130 personeelsleden werken bij FlexiblePlus. Daarvan werken zestig à zeventig medewerkers met auto en gereedschap in de asbestsanering, telecom, glasvezelaanleg of als monteur in de energietechniek. Zeven mensen werken op kantoor in Raalte. Zij plannen, sturen, en begeleiden en regelen opleidingen en examens. Kortom, FlexiblePlus is een werkgever, uitzendbureau, detacheerder en opleider ineen. “Soms denk ik terug”, zegt Rick. “Wat dacht ik wel niet als snotneus, toen ik begon, tien jaar terug. Ik weet het nog, ik was overtuigd dat ik het goed ging doen. Vallen, opstaan en weer door. Iedere dag superscherp. Zodra ik een bericht kreeg van een potentiële klant en ik zat toevallig in de auto, stopte ik langs de weg en reageerde gelijk. Ik zat er bovenop.” Noem het eigenwijs, noem het eigenzinnig, het maakt Rick niet zo veel uit. “Ik ben en blijf gewoon Rick Spiekerboer”, zegt hij in het plat. “Geen gladjanus, altijd oprecht met de klant bezig. Mijn kernwaarden wegen zwaar en ik kies voor de persoonlijke benadering. Problemen zijn er volgens mij om op te lossen. Goede service vind ik superbelangrijk. Dat alles is vormt het fundament van FlexiblePlus. Mijn motto; wees eerlijk. Gaat er iets mis? Zeg het, de klant voelt het toch wel. Zo blijf ik ook nog eens lekker mezelf.” 

Leeuwen en beren

“Vanuit huis meegekregen”, verklaart Rick zijn ondernemersgeest en expansiedrift. “We hadden een supermarkt en bakkerij in Oosterwolde op de Veluwe.” Iets met een paplepel ingegoten gekregen dus. Rick, jongste in het gezin Spijkerboer, begon zelf op de arbeidsmarkt als projectleider bij Current Connect, een bedrijf in Raalte met dagelijks vele monteurs op pad voor installatiewerkzaamheden. Zij wilden graag de mensen binnen die organisatie houden. Het betekende de start van FlexiblePlus. Rick werd ondernemer en vond zijn eigen weg.

 “Ik denk goed na over dingen en neem dan besluiten. Behoefte om van anderen te horen welke leeuwen en beren er op de weg zijn heb ik niet. Dit begon al toen ik als 24-jarige mijn eerste huis kocht, zomaar, alleen. Gewoon gedaan. Als ik had moeten luisteren naar alle mogelijke bezwaren of drempels… Nee, gewoon doen, fouten maken mag. Die manier van denken en werken past bij mij.”

De duim omhoog voor zijn prestaties? Nee, niet vaak. Liefst rent Rick door. “Dan is de dag klaar, de volgende dag begin ik weer op nul en zo steeds weer door. Dat heeft me dit gebracht. We hadden ooit bijvoorbeeld een grote klant binnengehaald, dat was super. Daarbij stilstaan zat niet in mijn systeem. Ik wilde meteen op zoek naar een tweede grote klant. Zo werkt het bij mij. Maar goed, nu hebben we inmiddels meerdere grote klanten, dat geeft stabiliteit en maakt me echt wel trots hoor.”

“Lynn en ik gingen laatst naar een afspraak in Limburg. Hij begon het gesprek als volgt; ‘Ik heb gehoord dat FlexiblePlus het heel goed doet.’ Met zachte ‘g’ klinkt zoiets nog net iets mooier… haha. Zoiets voelt geweldig. Waarom? We krijgen meer een meer landelijke bekendheid! Prachtig toch. Nu ik wat ouder ben sta ik bij zoiets toch net wat vaker stil.”

Nieuwe vestiging

Rick Spijkerboer is nu 35 jaar, wat gaat FlexiblePlus de komende tien jaar brengen? “Om te beginnen houden we vast aan onze kernwaarden en dat wat ons zo ver heeft gebracht. Wat mij betreft breiden we uit naar zo’n vijftien mensen op kantoor, starten we een nieuwbouw in Raalte en natuurlijk maken we van onze nieuwe vestiging in Hattem, waar nu drie mensen zitten, een succes. Dus ja, genoeg te doen de komende jaren ook natuurlijk thuis, voor mij de basis van alles met mijn vrouw en zoontje. Volgens mij zorgt zoiets voor stabiliteit. Sinds wij bij elkaar zijn en er ook nog eens zo’n ventje thuis is, besef ik echt wel wat het allerbelangrijkste is.” 

 

FlexiblePlus  |  Klipperweg 14  | Raalte |  + 31 (0) 85 0814 870  |   info@flexibleplus.nl  |  flexibleplus.nl 

Delen:

Deel dit artikel!