Flierefluiter bekroond door ANWB

‘Stop nooit met spelen’

De ANWB bekroonde De Flierefluiter afgelopen week, in Utrecht, met een zilveren bokaal. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht. Het Raalter in- en outdoor speelparadijs werd geëerd met een tweede plaats als leukste uitje van Overijssel.

Niemand is te oud om te spelen
Eigenaar Erwin Pronk beklom trots het podium: “Voor iedereen is spelen gezond, dus deze prijs is een prachtige waardering van ons dagelijks werk.”
In het buitengebied van Raalte ligt de focus op actief spelen. “Dus zoveel mogelijk klimmen, fietsen, glijden, rennen en gek doen zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Ouders kunnen ondertussen testen of ze net zo lenig zijn als hun kinderen, of genieten op het binnen- of buitenterras.”

Maatschappelijk rol voor meer geluk
Erwin vertelt: “Vooral na de campagne van SIRE het afgelopen jaar over “laat jij jouw jongen, genoeg jongen zijn?” en de discussie die daarna los kwam, beseffen steeds meer mensen zich dat kinderen vooral moeten kunnen spelen. Daar ben ik blij om. Veel kinderen krijgen tegenwoordig een stempel omdat ze te druk gedrag vertonen. Wij geloven dat kinderen zo’n 30 jaar geleden ook wel vol drukte waren, maar doordat er fanatiek binnen en buiten gespeeld werd viel dat minder op. Ze konden hun energie veel beter kwijt. Te dik zijn was ook niet zo’n groot probleem als nu. Daarom willen we dat de kinderen zich bij ons ouderwets uit kunnen leven. De zon en buitenlucht maar ook de ontspanning na het spelen zorgen voor de aanmaak van het gelukshormoon in je lichaam.” Lachend besluit hij: “We willen graag dat mensen hier met een gelukkiger gevoel de deur uit lopen.”

Relatie met de Gemeente
De afgelopen jaren is er vaak iets voorgevallen met de gemeente. “Te vaak kwamen we negatief in het nieuws. Inmiddels zijn we samen een heel eind op de goede weg. Als het om vergunningen gaat denk ik dat de gemeente het afgelopen jaar nog nooit zoveel aanvragen heeft gehad,” grapt Erwin. “De Flierefluiter ligt op een prachtige plek in de gemeente, op een viersprong naar buurtdorpen. Er komen van verre mensen bij ons spelen. Samen kunnen we Raalte nog beter op de kaart zetten om toeristen te verwelkomen.”

Overname Flierefluiter
De familie Pronk zit vol plannen dit jaar. In 2018 neemt Erwin het bedrijf over van zijn ouders. Ook het speelaanbod verandert. Niet alleen fysiek maar ook in tijd. “We zijn tegenwoordig vrijwel het complete jaar geopend. Ook hebben we onze openingstijden iets vervroegd (naar 09.30 uur) omdat we merkten dat hier veel behoefte aan was voor ouders met peuters en kleuters.
Voor de grotere kinderen (en ouders) komt er een spectaculaire speeltoestel bij. Ik vertel nog niet wat het precies is want we zijn nu nog in overleg met leveranciers en de Gemeente. Maar het ziet er veelbelovend uit. Als dit allemaal doorgaat zijn we de eerste in Nederland en naar mijn weten ook in Europa met het nieuwe toestel. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen én ouders het heel erg leuk gaan vinden! Wellicht winnen we volgend jaar dan wel de eerste plek bij het leukste uitje van Overijssel!”

Meer weten? Kijkdan op www.flierefluiterraalte.nl

Delen:

Deel dit artikel!