Focus Fleet Advies staat voor deskundig en onafhankelijk wagenparkadvies

“Het wagenpark is vaak de tweede of derde kostenpost”

Als ondernemer wil je alles zo goed mogelijk regelen, ook rondom je wagenpark. Maar wat als je zelf te weinig kennis hebt over dit vakgebied? Want kun je je bedrijfswagens beter kopen of leasen? Welke brandstof is de beste keuze? Hoe regel je alles goed met je medewerkers? En hoe zit het eigenlijk met de BPM-vrijstelling? Sam Bosman van Focus Fleet Advies schiet ondernemers te hulp met deskundig en onafhankelijk wagenparkadvies. 

Glimmende ogen, een glimlach van oor tot oor en enthousiaste handgebaren. Als Sam over zijn bedrijf praat, spat de bevlogenheid er af. Het adviseren van ondernemers over hun wagenpark maakt hem oprecht blij, zover is duidelijk. Tegelijkertijd zijn ook de klanten van Sam maar wat blij met zijn hulp. De gemiddelde mkb’er heeft namelijk niemand in dienst die zich specifiek op het wagenpark focust. “Een HR-manager of controller doet het er vaak een beetje bij”, zo vertelt Sam. “Ondernemers willen zich gewoon lekker richten om de business en niet al te veel hoeven omkijken naar dit soort zaken. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd is het wagenpark wel vaak de tweede of derde grootste kostenpost. En ook (potentiële) medewerkers vinden het onderwerp steeds belangrijker. Het wagenpark verdient daarom eigenlijk meer aandacht. En daar kom ik dus om de hoek kijken!” 

Wat Sam precies kan betekenen voor ondernemers? Nou, een heleboel! Zo adviseert hij over alles omtrent autobeleid en organisatie, inkoopcondities, CO2-reductie, brandstof, contractenmanagement en onderhoud. “Al mijn advies is onafhankelijk”, zo vertelt Sam daarover. “Ik heb geen belang bij een specifiek merk en dus zorg ik voor het beste wagenpark passend bij de ondernemer. Ik heb een groot landelijk netwerk van verschillende dealers en rechtstreekse lijnen met importeurs. Zo kan ik mijn klant altijd de beste opties voorleggen.”

BPM-vrijstelling

Focus Fleet Advies kan bedrijven compleet ontzorgen, maar tegelijkertijd is Sam voor ondernemers ook een stok achter de deur. “Vooruitkijken en plannen is in deze branche echt key. Ik zorg daarom voor jaarplannen en schiet meetings in de agenda zodra er belangrijke zaken doorgesproken moeten worden. Daarnaast denk ik graag actief met ondernemers mee. Want waar worden je auto’s voor gebruikt? Welke functionaliteiten moeten erin? En welk comfort? Een goeie kantoorstoel vinden we vanzelfsprekend, maar úren op een standaard stoel in een bedrijfsauto vinden we heel normaal. Ook kan ik helpen bij het opstellen of vernieuwen van een wagenparkbeleid, passend bij de interne wensen en bij eventuele wetswijzigingen. En daar speelt op dit moment wel iets interessants, want op 1 januari 2025 vervalt de BPM-vrijstelling. Dit kan zomaar een kostenpost van zo’n 10.000 tot 15.000 euro per bedrijfswagen betekenen. Daarom is dit hét moment om de bedrijfswagenvloot te vervangen.”

Geen omkijken naar

Sam kan uren vertellen over zijn werk, maar hij laat ook graag klanten aan het woord. Zo verzorgt Focus Fleet Advies het wagenparkbeheer van Bepacom. Herwin Kemper is heel enthousiast: “Het gaat om best veel geld, maar we hebben er zelf te weinig kennis over. Wij zijn daarom heel blij dat Sam ons dit uit handen neemt. Hij koopt auto’s voor ons in, geeft advies en denkt mee over ons hele wagenpark. Samen zijn we ook bezig met het opstellen van een duidelijk beleid waarmee onze medewerkers blij zijn. Dus als iemand een (nieuwe) auto krijgt, weet diegene precies wat er mogelijk is. Sam regelt alles. Van het doornemen van de persoonlijke wensen tot de inkoop. Alles komt kant-en-klaar binnen. Omdat hij onafhankelijk is, zoekt hij altijd de beste oplossing voor ons. Ik weet zeker dat wij dankzij Sam een stuk goedkoper uit zijn, terwijl alles ook nog eens een stuk beter is geregeld. Er komen een paar hele mooie bussen aan waar onze jongens héél enthousiast van worden. Zo hebben we onlangs de eerste Race Red Ford Transit Custom van Nederland mogen ontvangen!”

Ook Kristel Leerkes-Boerhof van Boerhof Projectinrichters klopte bij Sam aan voor advies. Zij wilde haar wagenpark al een tijdje verduurzamen, maar kwam er niet helemaal uit. “Sam bruiste meteen van allerlei ideeën en kwam met hele goeie adviezen. Welke vraag je ook hebt: hij zoekt álles voor je uit en denkt na over elk detail. Ik vind het echt een verademing. Ik wil gewoon dat onze mensen het goed voor elkaar hebben, want sommigen zitten best veel in die auto. Dankzij Sam heb ik er totaal geen omkijken naar. Hij overlegt met collega’s, vraagt offertes aan en berekent het gehele kostenplaatje. Ook heeft hij geregeld dat we binnenkort wat elektrische busjes mogen testen. Echt top!” 

 

Focus Fleet Advies |  Reiger 97  |  Raalte  |   06 105 113 60  |   info@focusfleetadvies.nl  |  www.focusfleetadvies.nl

Delen:

Deel dit artikel!