Fraizle begint aan nieuwe fase op bedrijventerrein Deventer

Alle ruimte voor groei in materialen, nieuwe ontwikkelingen en medewerkers

Ook al werken ze voor organisatoren van grote festivals en worden ze ingeschakeld door lokale overheden, Fraizle kun je nooit betichten van arrogant gedrag. “We pakken nog steeds van alles aan. Een klant die z’n mijlpaal van 50 levensjaren wil vieren met een mooi feestje is voor ons net zo belangrijk als de grotere festivals”, vertellen eigenaar Jozef Doedens en medewerkers Chiel Kamphuis en Ramon Keuben.

Als je ze een beetje kent, weet je dat het geen loze praatjes zijn. Hoewel ze alle reden hebben om er anders over te denken, want ‘die geluidsmannen’ zijn uitgegroeid tot de partij in Salland waar je niet meer omheen kunt als het gaat om licht, geluid en video. Of het nu een bedrijfsfeest is, een theater- of toneelvoorstelling, concert, evenement of festival.

De veranderende status zorgde er voor dat Doedens moest nadenken over de toekomst. Uitbreiding van het huidige onderkomen bij huis of verhuizing naar een bedrijfspand. Het werd het laatste. “Verbouwen in het buitengebied van Deventer blijft lastig en je wilt ook een goede werkplek bieden aan je personeel en meer uitstraling hebben voor je klanten”, geeft hij de belangrijkste argumenten aan om te verkassen naar een mooi onderkomen aan de Osnabrückstraat in Deventer. “Mooi centraal. Dichtbij de binnenstad en we zitten snel op de A1. Bovendien kunnen we hier beschikken over veel opslagmogelijkheden, een plek om te vergaderen, kantoorruimte en een aparte kantine. We zijn een echt bedrijf geworden”, zegt hij lachend.

De nieuwe locatie geeft ruimte voor groei. Zowel in de orderportefeuille als in het aantal medewerkers. Zeker als die nieuwe krachten beschikken over ervaring op het gebied van magazijnwerk, techniek en onderhoud van licht- en geluidsapparatuur. “De lat ligt altijd hoog. We blijven investeren in materialen, nieuwe ontwikkelingen en medewerkers”, klinkt het ambitieus. Dat daar een prijskaartje aan moet hangen, dat is niet meer dan logisch. “Kwaliteit moet betaald worden.”

Geluidsmetingen

En met kwaliteit bedoelen ze meer dan alleen een goed stukje geluid, want het is net zo belangrijk om het beheersbaar te houden. Als het gaat om checken van het geluidsniveau is Fraizle uitgegroeid tot expert. Ze worden ook regelmatig ingeschakeld voor geluidsmetingen. Bijvoorbeeld door een gemeente die zeker wil weten of een nieuwe bioscoop voldoet aan alle eisen. Of dat een organisator van een muziekoptreden in de binnenstad zich wel houdt aan de voorgeschreven 85 dB. “We doen de meting, maar geven ook een duidelijke terugkoppeling aan de gemeente Het gebeurt namelijk ook wel dat de muziek keurig in de buurt van de 85dB blijft, terwijl je met het applaus van de bezoekers over die grens gaat.”

Een derde belangrijke tak is het advies aan horecabedrijven, theaters en andere instellingen die over een goede geluidsinstallatie willen beschikken. Fraizle levert, installeert en zorgt voor het onderhoud. “En dan kijken we echt niet op een uurtje. Het is belangrijker om te werken aan een relatie voor de lange termijn.”

Fraizle 
Osnabrückstraat 24  
7418 BN Deventer
0570 532 079  
info@fraizle.com 
www.fraizle.com

Delen:

Deel dit artikel!