Gemeente Raalte en burgmeester Dadema in de race voor ‘Beste lokale bestuurders’

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte is in de race om te worden uitgeroepen tot ‘Beste lokale bestuurder 2019’. Als klap op de vuurpijl heeft ook de gemeente Raalte een nominatie te pakken, in dit geval voor ‘Best bestuurde decentrale overheid’. Op 16 januari wordt tijdens het event Kompas 2020 bekend gemaakt wie met de eretitels mogen pronken.

Het is de tweede keer dat Dadema is genomineerd voor ‘Beste lokale bestuurder’. Volgens organisator Binnenlands Bestuur wordt hij vooral geprezen voor zijn betrokkenheid en communicatieve vaardigheden. “Een krachtig bestuurder”, is de korte samenvatting in de voordracht. Overigens heeft de eerste burger van Raalte te maken met geduchte concurrentie van o.a. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Natuurlijk kunnen we stellen dat Dadema ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de nominatie van de gemeente Raalte. De gemeente wordt geroemd om haar open en eigentijdse manier van communiceren. Ook is er waardering voor de aanpak van inwonersparticipatie. Op vrijwel alle beleidsonderwerpen worden inwoners betrokken. “Stemmers omschrijven Raalte als een voorbeeldgemeente op het gebied van inwonersparticipatie”, aldus Binnenlands Bestuur.

Iedereen mag stemmen, dus laten we er voor zorgen dat de gemeente Raalte en burgemeester Dadema in de prijzen vallen. Stemmen kan nog tot en met 12 januari via https://www.bestebestuurder.nl.

Delen:

Deel dit artikel!