Bij Grip Assurantiën gaat iedereen met de billen bloot

Het is niet gebruikelijk dat we een artikel in dit zakelijk magazine beginnen met een waarschuwing, maar in dit specifieke geval lijkt het ons wel gepast. Wil je voor een risicomanagementsrapportage in zee gaan met Grip Assurantiën, dan ga je als ondernemer geheid met de billen bloot. “We vragen nog net niet de pincode”, zeggen Carmen Bakhuis en Jacqueline Scholing lachend.

Natuurlijk brengen we het met een knipoog, maar het heeft wel degelijk een serieuze ondertoon. Zo durven de dames het gerust aan om een jonge ondernemer te vragen naar zijn of haar kinderwens. Dat lijkt een privévraag die op het eerste gezicht niets met het ondernemerschap van doen heeft, maar het heeft bijvoorbeeld wel gevolgen voor de financiële uitwerking in het advies van onder andere een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook qua financiën schromen ze niet om door te vragen. “Elke euro die de ondernemer heeft. Zowel privé als zakelijk, zowel op de lopende- als op de spaarrekening; wij willen het weten.”

“Bij GRIP gaan ze tot op de bodem, houden je op de kop, tot ze weten wat ze willen weten/ nodig hebben, voordat ze je een advies of verzekering aanbieden.”

Het goede aspect van al dat doorvragen is dat het louter ten goede komt van de risicomanagementsrapportage. “Veel ondernemers zijn zich niet (volledig) bewust van de risico’s die ze lopen”, aldus het duo dat geen blad voor de mond neemt. Het is confronterend, maar heerlijk verhelderend. “We komen bijzondere dingen tegen. Een voorbeeld? Nou, veel bedrijven zijn gestart in een bepaalde branche en breiden uit, maar vergeten dat door te geven aan hun tussenpersoon of verzekeraar. Dat kan vervelende consequenties hebben en daarom houden we vast aan een goed en veelvuldig contact met onze klanten.”
De twee bieden een frisse blik in een toch wel traditionele wereld. En voor wie mocht twijfelen: ze brengen een flinke dosis aan ervaring met zich mee. Opgedaan bij banken en verzekeraars. “We willen niet alleen verzekeringsadvies geven, maar een echte sparringpartner zijn voor het bedrijfsleven.”

De term assurantiën zit heel duidelijk in de naamstelling verweven, maar Grip doet dus veel meer dan verzekeren. “Dat is één van de oplossingen”, zeggen ze zelf. De risicomanagementsrapportage is hun fundament, maar als je met Carmen en Jacqueline zaken doet, mag je er van uit gaan dat je op meer fronten advies krijgt. Gevraagd en ongevraagd! Dat kan een tip zijn om jouw bedrijf beter te wapenen tegen cybercrime en ook een voorstel om het aantal schadegevallen binnen het bedrijf aan te pakken. “En je mag van ons verwachten dat we proactief te werk gaan. Gebeurt er iets in de markt, dan informeren we onze relaties. Kortom: wij bieden GRIP op jouw bedrijfscontinuiteit!”

Delen:

Deel dit artikel!