Grote uitbreiding machinepark spuitgietbedrijf AKROH Industries

In de nieuwe productiehal van AKROH Industries zijn grote stappen gezet: er zijn maar liefst vijftien nieuwe spuitgietmachines geplaatst, waaronder één van veertien meter lang. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in automatisering, door middel van robots en een nieuwe kraanbaanconstructie.

Records zijn verbroken, want in de hal staat ook de grootste spuitgietmachine die AKROH ooit in bezit heeft gehad; van maar liefst veertien meter lang, drie meter breed en 75 ton zwaar. Hiermee kunnen kunststof producten van 6500 gram worden gemaakt (met 1200 ton sluitkracht). Met meer dan 13500 m2 is er in de hal genoeg ruimte voor de omvangrijke machine.

Er is goed geïnvesteerd in automatisering en professionalisering, want naast de robots zijn onlangs ook vier bovenloopkranen en een kraanbaanconstructie van twee keer zeventig meter gemonteerd. Daarmee is het mogelijk om matrijzen van twaalf ton vakkundig in de spuitgietmachines te plaatsen.

Het bedrijf, dat begin dit jaar voor de tweede keer op rij werd uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, breidt hiermee de productiecapaciteit flink uit. CEO Dhr. Arend-Jan Horst: “De productmogelijkheden van AKROH zijn hiermee nog groter geworden, wij staan uiteraard ook open voor uitdagingen en ideeën van klanten.”

Verhuizing

Binnenkort wordt de hele spuitgietproductie van de Ampèrestraat naar het pand aan de Marsweg verplaatst en worden de machines in gebruik genomen, uiteindelijk zal het hele bedrijf verhuizen naar deze locatie en wordt dit het hoofdkantoor van AKROH. Deze gebeurtenis staat gepland voor begin volgend jaar, een jaar waarin ook het tienjarig jubileum wordt gevierd.

Het familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van kunststof- en halsbandproducten, blijft succesvol doorgroeien. Ook tijdens de coronacrisis is AKROH altijd open gebleven en onverminderd orders blijven uitleveren. Ondertussen zijn er rond de zeventig personeelsleden aan het werk en is het steeds groter wordende productassortiment al in meer dan vijftig landen over de hele wereld te koop.

Over AKROH Industries
Spuitgietexpert en halsbandproducent AKROH Industries ontwikkelt en maakt in eigen huis een zeer breed assortiment producten. Deze lijn gaat van voerschep tot emmer en van halter tot kentekenplaathouder. Ook maakt het bedrijf producten voor het identificeren van veedieren, zoals kokernummers voor koeienhalsbanden. Klanten van AKROH zijn te vinden in allerlei branches, voor een groot deel in de agrarische industrie maar ook in de automobielsector, de bouwindustrie en de optiekmarkt.

Delen:

Deel dit artikel!