Haarco verovert de zakelijke markt met combinatie van advies en vakmanschap

Boertie Optiek is blij met pvc-vloer met honingraatmotief

Natuurlijk is Haarco voor veel mensen die fijne winkel waar je even binnenstapt als je advies verlangt op het gebied van vloer-, raam- of wanddecoratie voor jouw woning. Wat wellicht minder bekend is, is dat het bedrijf momenteel ook vaak wordt ingeschakeld door collega-ondernemers. “De verhouding particulier-zakelijk ligt inmiddels zelfs bijna op hetzelfde niveau”, stelt eigenaar Huub ter Haar vast aan de koffietafel bij Ewald Diekman van Boertie Optiek.

Het zou een gewone koffievisite kunnen zijn, want de twee Raalter ondernemers zijn bijna-buren en ook nog eens kennissen, maar het gesprek staat nu in het teken van de meest recente zakelijke samenwerking. In de loop van 2018 zijn de entree en het oogmeetgedeelte bij Boertie Optiek voorzien van een nieuwe vloer. Diekman kan er ook na anderhalf jaar met veel enthousiasme over vertellen. “We krijgen veel goede reacties. Nog steeds merk je dat mensen, die een tijdje niet zijn geweest, stil staan bij de voordeur en iets roepen in de trant van wat is hier gebeurd?”

Qua herinrichting was de vloer de finishing touch. Het begon voor Boertie Optiek met een lichtplan dat de winkel een lichte en moderne uitstraling moest geven. “Wel verrassend om te zien dat Haarco vervolgens met het voorstel kwam om het honingraatmotief op de wand door te trekken naar de pvc-vloer. Het leek eerst best heftig, maar het past geweldig. Een mooie kleurencombinatie en toch rustig. Hier kunnen we jaren mee vooruit”, aldus Diekman. “Passend bij een modern bedrijf”, voegt Ter Haar toe.

Snelle interieurwissel
Haarco levert een belangrijke bijdrage aan een mooie winkelinrichting, maar kan de praktische aspecten natuurlijk niet terzijde schuiven. De keuze voor pvc was daarom snel gemaakt. Het is gemakkelijk in onderhoud, slijtvast en het materiaal gaat goed samen met vloerverwarming. Op basis van ervaring weet het Raalter bedrijf er nog iets extra’s aan toe voegen. “Je moet er van uitgaan dat een winkel in vergelijking met een ander bedrijf sneller van interieur wisselt. Dat was voor ons reden om voor de aanleg gebruik te maken van een ander systeem. Mocht het nodig zijn, is de vloer goed en snel te verwijderen.”

Haarco ontwikkelt zich dus sterk in de zakelijke markt. Binnen de regio en zelfs daarbuiten. “We zijn zelfs gevraagd om in Amersfoort een groot kantoorgebouw te voorzien van honderden meters jaloezieën. Het komt op ons pad en met de huidige omvang van onze buitendienst zijn we in staat om af en toe een uitstapje te maken. Zo worden we ook regelmatig ingeschakeld voor de renovatie van kantoren. De oude vloerbedekking of tapijttegels er uit en waar nodig doen we ook nog enkele reparaties voordat de nieuwe vloer een feit is. En het mooie voor de klant is dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.”

Dat kan Diekman (lachend) beamen. “Het was heel bijzonder om te zien dat er gewoon kon worden gewerkt terwijl de winkel open was. Dat leidde tot grappige situaties waarbij de werklieden ineens bekenden naast zich hadden staan.”

Haarco
Marktstraat 23
8102 CH Raalte
0572 35 34 85
info@haarco.nl
www.haarco.nl

Delen:

Deel dit artikel!